Soarele previne riscul de deces din cauza COVID-19


O cercetare a oamenilor de știință de la Universitatea din Edinburgh arată cât de benefică este lumina soarelui în lupta cu COVID-19.

Sursă foto: Shutterstock

SciTechDaily a publicat rezultatele noului studiu, care arată că expunerea îndelungată la lumina soarelui reduce riscul de mortalitate din cauza COVID-19.

Cercetătorii susțin că cei care locuiesc în zonele cu cel mai ridicat nivel de expunere la razele UVA (95% din lumina UV a soarelui) prezintă un risc mai mic de deces din cauza COVID-19.

Cu toate că primul lucru care ne vine în minte este faptul că lumina soarelui asigură un nivel crescut de vitamina D, experții care au realizat acest studiu susțin că legătura dintre scăderea riscului de deces și expunerea la soare nu a putut fi explicată prin nivelurile mai ridicate de vitamina D, pentru că studiul s-a realizat în zone cu un nivel de raze UVB insuficient pentru producerea unei cantități semnificative de vitamina D în organism.

Astfel, oamenii de știință pun efectele pe seama faptului că că expunerea la lumina soarelui face ca pielea să elibereze oxid nitric, fapt ce poate reduce capacitatea de replicare a virusului SARS-CoV-2.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

”Doctor de bine”. Ce este ficatul gras și care este cea mai nocivă băutură...
”Doctor de bine”. Cum se vindecă lipsa încrederii în propria persoană
”Doctor de bine”. Cât de importantă este în organism glanda tiroidă și ce...
Până la ce vârstă este indicat să alăptăm copilul, când trebuie să înceapă...
„Doctor de bine”. Pandemia a mărit numărul amețelilor, care nu au cauză neurologică....
Terapie inovatoare pentru cancer în sânge, aplicată la Institutul Fundeni. Se bazează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies