Specialiștii în virusologie sunt îngrijorați: Centaurus, noua subvariantă Covid se răspândește rapid!


Criza COVID: subvariantele Omicron continuă să genereze noi valuri de cazuri, spitalizări și decese în întreaga lume. Centaurus, noua subvariantă Covid, câştigă rapid teren în India şi a ajuns deja în Marea Britanie. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) monitorizează îndeaproape noua variantă.


Specialiștii în virusologie şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la apariţia unei alte variante Omicron care se răspândeşte rapid: varianta BA.2.75. Oamenii de știință spun că varianta ar putea fi capabilă să se răspândească rapid și să ocolească imunitatea de la vaccinuri și infecțiile anterioare.

„Centaurus”, subvarianta Omicron

Supranumită „Centaurus”, subvarianta Omicron a fost detectată pentru prima dată în India la începutul lunii mai. Aici numărul cazurilor a crescut de atunci abrupt, şi aparent mai rapid decât cele ale variantei extrem de transmisibile BA.5 , care este prezentă şi în India şi înlocuieşte rapid varianta BA.2 dominantă anterior în multe ţări.

De atunci, cazurile de BA.2.75 au fost detectate şi în alte 10 ţări, inclusiv Marea Britanie, SUA, Australia, Germania şi Canada.

OMS cere guvernelor să reintroducă obligativitatea purtării măștii de protecție

OMS susține că numărul deceselor la nivel mondial provocate de COVID este inacceptabil de mare și recomandă guvernelor să ia măsuri, precum obligativitatea purtării măștii de protecție și ventilarea spațiilor închise.

Numeroase guverne au renunțat aproape complet la restricțiile privind coronavirusul, în urma lansării cu succes a vaccinurilor. Totuși, pandemia „nu este nici pe departe încheiată".

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Banane, prune uscate și pește gras. Așa apare buna dispoziție. Explicații, la...
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
Ne doare genunchiul, umărul ori cotul? Vorbim în acest caz de inflamația cronică....
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
De ce trebuie să evităm carnea roșie în timpul unei infecții respiratorii. Explicațiile...
Motivul pentru care primăvara este anotimpul în care răcim ușor. De vină nu sunt...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies