Specialiștii în virusologie sunt îngrijorați: Centaurus, noua subvariantă Covid se răspândește rapid!


Criza COVID: subvariantele Omicron continuă să genereze noi valuri de cazuri, spitalizări și decese în întreaga lume. Centaurus, noua subvariantă Covid, câştigă rapid teren în India şi a ajuns deja în Marea Britanie. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) monitorizează îndeaproape noua variantă.


Specialiștii în virusologie şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la apariţia unei alte variante Omicron care se răspândeşte rapid: varianta BA.2.75. Oamenii de știință spun că varianta ar putea fi capabilă să se răspândească rapid și să ocolească imunitatea de la vaccinuri și infecțiile anterioare.

„Centaurus”, subvarianta Omicron

Supranumită „Centaurus”, subvarianta Omicron a fost detectată pentru prima dată în India la începutul lunii mai. Aici numărul cazurilor a crescut de atunci abrupt, şi aparent mai rapid decât cele ale variantei extrem de transmisibile BA.5 , care este prezentă şi în India şi înlocuieşte rapid varianta BA.2 dominantă anterior în multe ţări.

De atunci, cazurile de BA.2.75 au fost detectate şi în alte 10 ţări, inclusiv Marea Britanie, SUA, Australia, Germania şi Canada.

OMS cere guvernelor să reintroducă obligativitatea purtării măștii de protecție

OMS susține că numărul deceselor la nivel mondial provocate de COVID este inacceptabil de mare și recomandă guvernelor să ia măsuri, precum obligativitatea purtării măștii de protecție și ventilarea spațiilor închise.

Numeroase guverne au renunțat aproape complet la restricțiile privind coronavirusul, în urma lansării cu succes a vaccinurilor. Totuși, pandemia „nu este nici pe departe încheiată".

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Beneficiile cafelei. Câte cești trebuie să bem pentru a slăbi mai eficient
Ce este „gândirea catastrofică” și cum învățăm să o gestionăm
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 02 octombrie 2022
Cum putem prepara cartoful fără să aducă la pachet kilograme nedorite
Povestea electricității în organismul uman. Legătura dintre organele vitale și...
Care este legătura dintre fumat și durerile de spate? Motivul pentru care ne doare...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies