Totul despre doza trei suplimentară și doza 3 booster ale vaccinului anti-COVID


Responsabilii cu campania de vaccinare din România au publicat noi detalii privind doza 3 de vaccin anti-COVID.

Sursă foto: Shutterstock

Doza 3 de vaccin este de două tipuri, fie este inclusă în schema de vaccinare în cazul pacienților imunodeprimați, fie se administreaza ca doză suplimentară, booster, la cel puțin șase luni după vaccinarea inițială.

Doza 3 - suplimentară - pentru persoanele sever imunodeprimate, se poate administra doar cu recomandare medicală, se arată într-un mesaj publicat pe pagina Ro Vaccinare. Această doză se administrează În cazul persoanelor sever imunocompromise, cu vârsta peste 12 ani, se poate administra o doză suplimentară (doza 3) ca parte a schemei de vaccinare primară, după un interval de minim 28 de zile și până la 4 luni de la doza 2.

Pentru vaccinul Comirnaty (Pfizer BioNTech) schema de vaccinare primară care include 3 doze, presupune administrarea dozei 2 la interval de 21 de zile de la doza 1, iar doza 3 la interval de minim 28 de zile de la doza 2.

Pentru vaccinul Spikevax (Moderna) schema de vaccinare primară care include 3 doze, presupune administrarea dozei 2 la interval de 28 de zile de la doza 1, iar doza 3 la interval de minim 28 de zile de la doza 2.

Între categoriile de persoane considerate sever imunocompromise se numără: pacienții oncologici, pacienții post-transplant, pacienții cu HIV sau în stadiu de SIDA.

Pentru administrarea celei de-a treia doze în condițiile specifice fiecărei categorii de persoane, pacienții se pot prezenta direct la centrele de vaccinare sau se pot programa în prealabil pe platforma oficială.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

De ce tind românii să exagereze cu mâncarea și cumpărăturile de sărbători
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 noiembrie 2021
Patru principii alimentare care înseamnă, de fapt, o alimentație sănătoasă
Cum păcălește SARS-CoV-2 sistemul imunitar în lipsa vaccinării și ce se întâmplă...
Cât de des este necesară o vaccinare anti-pneumococică. Infecția poate fi mai...
Substanțele nutritive prezente în mâncare care ne pot influența dispoziția

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies