UE cumpără 300 de milioane de doze de vaccin de la Pfizer și BioNTech. Vaccinul, eficiență de 90% la teste


Pfizer a anunțat că vaccinul produs în colaborare cu compania germană BioNTech a fost eficient în proporție de 90% în faza a treia de testare.

Sursă foto: Shutterstock

Presa internațională a exlodat după anunțul făcut de președintele Pfizer, Albert Bourla, citat de The Wall Street Journal.
 
„Este o zi mare pentru ştiinţă şi pentru umanitate. Primele rezultate ale fazei a treia de testare a vaccinului demonstrează dovezile iniţiale ale eficienţei vaccinului contra Covid-19”, a transmis Bourla.
 
Vestea a generat reacții în lanț și la nivelul statelor lumii. Statele Unite ale Americii au rezervat încă 100 de milioane de doze.
 
Deși Uniunea Europeană are contracte pentru un miliard de doze de vaccin produs de AstraZeneca, Johnson & Johnson și Sanofi GSK, Ursula Ursula von der Leyen a felicitat cele două companii pentru rezultatul remarcabil și a anunțat că UE va semna în curând un contract cu Pfizer și BioNTech pentru 300 de milioane de doze de vaccin.
Aceste doze ar ajunge pentru două treimi din populația Uniunii Europene.
 
 
Pfizer se pregătește să producă 1,3 miliarde de doze de vaccin până în 2021, după ce testele clinice la care au participat 44.000 de oameni au fost un succes. Dintre participanții la studiu, în cazul a doar 94 de persoane vaccinul nu a avut efectul așteptat.
 
Vaccinul folosește tehnologia RNA, care utilizează material genetic care face corpul să creeze o proteină din virus, astfel încăt sistemul imunitar recunoaște virusul și învață să îl atace.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:
 

vezi emisiunile doctor de bine

Dr. Laura Prisăcariu: Cum își poate da seama părintele dacă un copil e răcit...
Cristina Teodorescu, medic anestezist, despre anestezia la naștere. Este sau nu necesară?
Pandemia a mărit cu 100% disfuncțiile sexuale în cazul ambelor sexe. Sfaturi de...
Alăptatul este esențial pentru dezvoltarea bebelușului și refacerea mamei după...
Mihaela Bilic, la ”Doctor de bine: ”Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit”
O boală afectează 55.000 de români într-un singur an. Semnele care trebuie să...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies