Un oraș din Brazilia contrazice ipoteza imunității colective. Peste 65% din populație are anticorpi, dar numărul de cazuri noi crește alarmant


L’Express scrie că deși în orașul Manaus din Brazilia toată lumea și-a pus speranța în imunitatea de turmă, după ce aproximativ 66% din populația metropolei a fost declarată drept purtătoare de anticorpi, numărul de cazuri crește alarmant de trei luni încoace, iar autoritățile sunt nevoite să sape gropi comune.

Sursă foto: Shutterstock

În urma unor studii bazate pe calcule matematice, specialiștii au arătat că aproximativ 66% până la 76% din populația metropolei Manaus ar avea anticorpi împotriva coronavirusului, procent care ar asigura atingerea imunității colective.

În ciuda acestor rezultate îmbucurătoare, numărul de infectări crește continuu de trei luni. Fundația pentru Supravegherea Sănătății (FVS-AM) arată că numărul de noi cazuri este de aproximativ 1.000 pe zi.

Astfel, având exemplul Manaus, Guilherme Werneck, un repidemiolog brazilian, a explicat că oamenii trebuie să facă diferența între imunitate și prezența anticorpilor, pentru că nimeni nu știe exact dacă acești anticorpi apără total sau parțial organismul de SARS-CoV-2.

Sursă foto: Shutterstock


 

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Doctor de bine. Ce trebuie să știe pacienții cu boli cronice de inimă dacă se...
Cum se pot remite și vindeca afecțiunile asociate obezității. Sfaturile chirurgului...
Cum să slăbim corect. Mihaela Bilic: ”3 linguri de ulei dublează caloriile dintr-o...
Cum să slăbim corect. Mihaela Bilic: ”3 linguri de ulei dublează caloriile dintr-o...
Cum putem să evităm consecința nefastă a cancerului de piele. Soluția recomandată...
„Doctor de bine”. Grătarul, echivalentul unui cartuș de țigări. Cum putem...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies