Vaccinat „în serie”, la 84 de ani. Un bărbat s-a vaccinat de 12 ori contra COVID-19 dintr-un motiv incredibil


În timp ce unii încă stau pe gânduri dacă să se vaccineze sau nu împotriva COVID-19, un bătrân în vârstă de 84 de ani a primit 12 doze de ser contra bolii momentului, în 11 luni. Motivul pentru care bărbatul s-a prezentat fraudulos la vaccinare de mai multe ori decât este recomandat este unul incredibil.


Brahadev Mandal s-a vaccinat de 12 ori anti COVID-19 între 13 februarie 2021 și 4 ianuarie 2022. Bărbatul a fost prins de autoritățile din India după ce a primit a 12-a doză, iar explicația furnizată a fost pe cât de simplă, pe atât de uluitoare: de când s-a vaccinat prima oară, a reușit să scape de durerile crunte de articulații, care îl chinuiau de 8 ani. Despre riscurile de efecte adverse din cauza „supradozei”, un medic britanic a comentat, pentru BBC, că acestea ar fi inofensive.

Brahamdev Mandal s-a vaccinat de 12 ori în 11 luni, iar intervalul cel mai scurt între două doze a fost de o jumătate de oră. Prins de polițiștii indieni cu mâța-n sac, pensionarul a explicat că a vrut doar să fie mai puternic în fața SARS-CoV-2 și că vaccinurile l-au scăpat de durerile articulare de care se chinuia să scape de 8 ani.

Cum a reușit să se programeze pentru mai multe doze de vaccin decât cele recomandate

Brahamdev a povestit și cum a reușit să obțină cele 12 doze de vaccin anti COVID-19: se programa folosind datele de identificare ale altor persoane și mințindu-i pe oficialii din sănătate.

În cele mai multe țări se recomandă administrarea a două doze de vaccin anti-COVID, ca schemă completă, dar și doza a treia, pentru o imunitate mai mare în fața bolii COVID-19; booster-ul nu poate fi administrat, însă, mai devreme de șase luni de la rapel. Unele state, cum ar fi Austria, au început să administreze și o a patra doză de vaccin, însă numai anumitor categorii de persoane, precum lucrătorii din sănătate; în Turcia se vorbește deja de o a cinea doză de vaccin, însă nimeni nu a mai făcut până acum 12 doze.

Ce se întâmplă acum cu vaccinatul „în serie”

Brahamdev Mandal, fost poștaș, este acum acuzat de mai multe fapte penale. Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili concret cum a reușit să fenteze bărbatul sistemul. Indiferent de pedeapsa pe care o va primi, el va beneficia, cel mai probabil de clemență, dată fiind vârsta sa înaintată.

Deși se află în fața unor acuzații grave, bătrânul simte nevoia să se laude cu „performanța” sa.

„Am făcut vaccinurile și le recomand tuturor. Sunt chiar benefice, pentru că te scapă și de durerile de spate. Concentrația de oxigen mi-a crescut și nu am mai avut nici măcar o răceală ușoară după vaccinare”, a explicat Brahamdev Mandal, care a precizat că s-a vaccinat în centre din trei districte.

„Aventura” bărbatului a fost pusă pe seama unor vicii de procedură legate de identificarea și supravegherea pacienților. Un medic a explicat că, în ciuda supradozei, efectele secundare ar trebui să fie „destul de inofensive” și să nu depășească sfera celor obișnuite: febră, dureri de cap, oboseală și dureri musculare ușoare până la moderate.

„În mod normal, reacțiile apar după prima și a doua doză. Ulterior, anticorpii sunt deja formți, iar vaccinurile sunt fabricate din substanțe inofensive pentru organism”, a explicat dr. Lahariya, pentru BBC.

Cazul indianului vaccinat de mult mai multe ori decât este recomandat nu este primul de acest gen. Un bărbat din Noua Zeelandă a fost vaccinat de 10 ori într-o zi, în locul unor persoane care l-au plătit să se prezinte în locul lor.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum funcționează PET CT, cea mai avansată metodă de diagnostic imagistic
Cum să fac să fiu mai fericit? Psihologii spun că este o întrebare greșită
Vaccinarea anti-pneumococică și rolul ei esențial în lupta cu boala COVID-19
Cum rezolvăm petele pigmentare? Ce spune dr. Andreea Merticariu, medic primar dermatolog
Ce este chirurgia orală într-o singură etapă și ce beneficii are
Malnutriția înseamnă și mâncare de proastă calitate. Ce efecte negative are...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies