Vaccinul actualizat Moderna este eficient împotriva Omicron BA.4 și BA.5


Moderna a declarat că o versiune actualizată a vaccinului său împotriva COVID, conceput pentru a viza varianta Omicron, a generat un răspuns imunitar puternic împotriva subvariantelor Omicron BA.4 și BA.5, care se răspândesc rapid.


Versiunea modificată a vaccinului Moderna, cu denumirea de mRNA-1273.214, va fi aprobată în toamnă.

Răspuns imunitar puternic

Vaccinul actualizat este un vaccin bivalent, ceea ce înseamnă că vizează două variante diferite de coronavirus: varianta originală din 2020 și varianta Omicron care a circulat pe scară largă iarna trecută.

Moderna a precizat că, deși vaccinul a provocat un răspuns mai slab împotriva BA.4 și BA.5 decât împotriva subvariantei BA.1 pe care a fost conceput special să o combată, datele sugerează că noul vaccin ar putea produce "o protecție de durată împotriva întregii familii de variante Omicron".

Și Pfizer testează, de asemenea, mai multe posibile vaccinuri COVID-19 adaptate la variante, inclusiv un candidat bivalent similar cu cel al Moderna.

Îngrijorările cu privire la revenirea coronavirusului, în special a variantelor BA.4 şi BA.5, sunt în creştere, inclusiv în Marea Britanie şi Ţările de Jos, unde cazurile de infectare au atins cel mai înalt nivel din ultimele trei luni.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Beneficiile cafelei. Câte cești trebuie să bem pentru a slăbi mai eficient
Ce este „gândirea catastrofică” și cum învățăm să o gestionăm
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 02 octombrie 2022
Cum putem prepara cartoful fără să aducă la pachet kilograme nedorite
Povestea electricității în organismul uman. Legătura dintre organele vitale și...
Care este legătura dintre fumat și durerile de spate? Motivul pentru care ne doare...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies