Vaccinul anti-COVID adaptat oferă o protecţie îmbunătăţită comparativ cu cel iniţial. În România ajunge la finalul lunii


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că la finalul lunii noiembrie vor sosi în ţară primele doze de vaccin anti-COVID-19 adaptat la variantele Omicron BA4 şi BA5. Rafila a anunțat că se va vaccina cu doza a patra împotriva acestei boli.


În țara noastră, vaccinarea anti-COVID-19 se va face la medicii de familie şi în centrele de vaccinare deschise în multe spitale din România.

Vaccinurile anti-COVID-19 actualizate oferă o protecţie sporită

Potrivit unui studiu efectuat în Statele Unite, vaccinurile COVID-19 actualizate oferă o protecţie sporită împotriva noilor variante de coronavirus în cazul persoanelor care au primit anterior până la patru doze din variantele mai vechi de vaccin.

Vaccinurile actualizate de la Pfizer-BioNTech şi Moderna oferă o protecţie îmbunătăţită comparativ cu cele iniţiale.

De la introducerea lor în septembrie, dozele booster (de rapel), care includ atât tulpinile iniţiale de coronavirus, cât şi variantele Omicron BA.4/5, au oferit un beneficiu sporit adulţilor de 18-49 de ani comparativ cu persoanele cu vârste mai înaintate.

Autorii studiului atrag atenția că rezultatele nu pot fi generalizate în cazul tulpinilor viitoare de coronavirus, în contextul în care variantele dominante continuă să sufere modificări.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să mâncăm puțin din toate. Explicațiile unui medic
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 19 martie 2023
România este în prima clasă de risc în privința aterosclerozei. Ce este această...
Ce se întâmplă în corp atunci când ronțăim toată ziua și nu respectăm cele...
Cum apare ficatul gras la vârstă mică. Între 7 și 9 ani e perioada cea mai periculoasă...
Cum are corpul de suferit atunci când facem foamea să slăbim și nu respectăm...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies