Vaccinul anti-COVID adaptat oferă o protecţie îmbunătăţită comparativ cu cel iniţial. În România ajunge la finalul lunii


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că la finalul lunii noiembrie vor sosi în ţară primele doze de vaccin anti-COVID-19 adaptat la variantele Omicron BA4 şi BA5. Rafila a anunțat că se va vaccina cu doza a patra împotriva acestei boli.


În țara noastră, vaccinarea anti-COVID-19 se va face la medicii de familie şi în centrele de vaccinare deschise în multe spitale din România.

Vaccinurile anti-COVID-19 actualizate oferă o protecţie sporită

Potrivit unui studiu efectuat în Statele Unite, vaccinurile COVID-19 actualizate oferă o protecţie sporită împotriva noilor variante de coronavirus în cazul persoanelor care au primit anterior până la patru doze din variantele mai vechi de vaccin.

Vaccinurile actualizate de la Pfizer-BioNTech şi Moderna oferă o protecţie îmbunătăţită comparativ cu cele iniţiale.

De la introducerea lor în septembrie, dozele booster (de rapel), care includ atât tulpinile iniţiale de coronavirus, cât şi variantele Omicron BA.4/5, au oferit un beneficiu sporit adulţilor de 18-49 de ani comparativ cu persoanele cu vârste mai înaintate.

Autorii studiului atrag atenția că rezultatele nu pot fi generalizate în cazul tulpinilor viitoare de coronavirus, în contextul în care variantele dominante continuă să sufere modificări.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Cum apare insuficiența cardiacă și ce trebuie să facem pentru a ne feri de complicații
Excesul de zahăr din sânge scade elasticitatea vaselor de sânge și le face să...
Ficatul produce HDL colesterol, dar și intestinul subțire. Cum facem să ne fie...
Prea mult zahăr în sânge face ca în fluxul sanguin să existe o așa numită stare...
Ce înseamnă bogăția alimentară pentru organism. Medicii ne explică la ce riscuri...
Ce înseamnă să mâncăm sănătos. Miturile despre grăsimi și dulciuri, demontate

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies