Vaccinul anti-COVID nu înseamnă sfârșitul pandemiei! Experții din sănătate trag un semnal de alarmă


Guvernele și cetățenii sunt îndemnați să nu renunțe la măsurile de protecție anti-COVID, pentru că vaccinul împotriva SARS-CoV-2 nu înseamnă finalul pandemiei, scrie Reuters.

Sursă foto: Shutterstock

Avertismentul vine din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Oficialii organismului internațional au explicat că pandemia nu ia sfârșit odată cu începerea campaniilor de vaccinare.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al OMS, și-a exprimat îngrijorarea față de faptul că există o percepție din ce în ce mai mare că pandemia COVID-19 s-a încheiat, notează Reuters. Acesta a punctat faptul că pandemia încă face ravagii în foarte multe state, ale căror sisteme medicale sunt pe punctul de a ceda.

Și Mike Ryan, expert în situații de urgență, a ținut să evidențieze faptul că vaccinurile nu sunt egale cu COVID zero. „Deși reprezintă o parte importantă a luptei împotriva COVID-19, vaccinurile nu vor pune capăt pandemiei de la sine”, a explicat Ryan.

OMS a transmis că unele țări trebuie să mențină măsuri drastice pentru o mai mare perioadă de timp. În caz contrar, vom asista la un nou val de infectări și o nouă criză pandemică.

Specialiștii OMS au explicat că cele 500 de milioane de doze de vaccin pe care se bazează că vor fi disponibile în primul trimestru al noului an sunt suficiente pentru a pune capăt fazei acute a pandemiei, reducând mortașitatea și presiunea asupra sistemelor medicale.

Sursă foto: Shutterstock


 

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Cum se pot remite și vindeca afecțiunile asociate obezității. Sfaturile chirurgului...
Cum să slăbim corect. Mihaela Bilic: ”3 linguri de ulei dublează caloriile dintr-o...
Cum putem să evităm consecința nefastă a cancerului de piele. Soluția recomandată...
„Doctor de bine”. Grătarul, echivalentul unui cartuș de țigări. Cum putem...
De ce a apărut atât de repede vaccinul anti-Covid? Explicația unui profesor de...
Dr. Vlad Predescu: “Am pus România pe harta ţărilor care fac protezare de genunchi...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies