Vaccinul AstraZeneca a ajuns în România. Recomandări oficiale privind administrarea acestuia


Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 a anunțat că primele doze de vaccin anti-COVID de la AstraZeneca au ajuns duminică la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Sursă foto: Shutterstock

81.600 de doze de vaccin au fost alocate României în primul transport al celui de-al treilea vaccin anti-COVID aprobat la nivelul Uniunii Europene.

Odată ajunse la Institutul Cantacuzino, dozele au fost distribuite către centrele de vaccinare naționale. Transportul dozelor de vaccin este asigurat terestru, cu autospecialele Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade celsius.

Oficialii români din cadrul CNCAV au explicat și cum se va face administrarea vaccinului și ce persoane pot primi vaccinul AstraZeneca.

„În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), precum și de Grupul Științific din CNCAV, ținând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) și de studiile disponibile până la momentul autorizării condiționate de punere pe piață, în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni”, se arată în comunicatul CNCAV.

Sursă foto: Shutterstock


 

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Medic: „COVID-19 poate fi considerată o boală autoimună. Vaccinarea exclude declanșarea...
„Doctor de bine”. Cum se renunță corect la sedentarism pentru un stil de viață...
Laptop-ul distruge spermatozoizii. Sfaturi pentru cuplurile care se confruntă cu...
Pandemia a schimbat percepţia părinţilor asupra virozelor respiratorii. Riscurile,...
Monturile sunt afecțiuni supărătoare care pot fi tratate doar chirurgical. Riscurile,...
Doctor de bine. Ce trebuie să știe pacienții cu boli cronice de inimă dacă se...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies