Vaccinul Pfizer – BioNTech, eficient împotriva noii tulpini de coronavirus. Studiu


Un studiu recent realizat de echipa Pfizer și oameni de știință de la Universitatea din Texas arată că vaccinul Pfizer – BioNTech este suficient eficient împotriva noii tulpini de coronavirus descoperită în Marea Britanie, scrie Reuters.

Sursă foto: Shutterstock

Studiul a fost realizat după ce apariția noii tulpini a coronavirusului a stârnit îngrijorare în întreaga lume și a pus la îndoială eficiența vaccinului în combaterea acestei noi tulpini.

Cercetarea a fost realizată cu ajutorul sângelui recoltat de la persoane care fuseseră vaccinate. Totuși, rezultatele studiului sunt limitate, pentru că nu analizează setul complet de mutații, în niciuna dintre noile variante ale virusului.

Phil Dormitzer, unul dintre dezvoltatorii vaccinului Pfizer, a explicat că în ciuda acestei limitări, vaccinul pare să fie eficient împotriva noii tulpini apărute în Regatul Unit, dar și împotriva altor 15 mutații analizate de compania farmaceutică încă din faza de testare.

„Acum am testat 16 mutații diferite, și niciuna dintre ele nu a avut un impact semnificativ. Astea sunt vești bune, dar nu înseamnă că e general valabil și că se va aplica și la o eventuală a -17-a mutație”, a declarat Dormitzer.

Oamenii de știință plănuiesc noi cercetări în următoarele săptămâni care au în prim-plan noile mutații ale coronavirusului.

Sursă foto: Shutterstock


 

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

”Doctor de bine”. Ce este ficatul gras și care este cea mai nocivă băutură...
”Doctor de bine”. Cum se vindecă lipsa încrederii în propria persoană
”Doctor de bine”. Cât de importantă este în organism glanda tiroidă și ce...
Până la ce vârstă este indicat să alăptăm copilul, când trebuie să înceapă...
„Doctor de bine”. Pandemia a mărit numărul amețelilor, care nu au cauză neurologică....
Terapie inovatoare pentru cancer în sânge, aplicată la Institutul Fundeni. Se bazează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies