Varianta Delta are simptome diferite față de tulpina original. Cel mai frecvent semn de infectare


Cercetătorii au analizat simptomele variantei Delta a virusului SARS-CoV-2, care, în prezent, este cea mai amenințătoare la nivel mondial.

Sursă foto: Shutterstock

Oamenii de știință americani au explicat recent că persoanele infectate cu varianta Delta pot avea deseori simptome ușoare, care pot fi confundate cu o alergie sau o altă boală obișnuită. Chiar dacă infecția cu noua variantă generează tuse, febră sau dificultăți de respirație, mulți pacienți americani au simptome ale unor boli obișnuite, cum ar fi nasul înfundat sau durerile în gât.

„Puteți prezenta simptome relativ ușoare pe care le puteți confunda cu ușurință cu alergii. Dacă aveți orice simptom, indiferent cât de ușor, chiar dacă este o durere de gât, chiar dacă vă curge nasul, chiar dacă este o congestie a sinusurilor, mergeți să vă testați și limitați contactul cu alte persoane până când faceți acest lucru”, a declarat Joe Kanter, ofițerul de sănătate al statului Louisiana, potrivit The Hill.

Mai mult, cercetătorii de la ZOE COVID Symptom Study au explicat că strănutul este unul dintre semnele infecției cu varianta Delta care apar la persoanele care au fost vaccinate și apoi testate pozitiv.

Sursă foto: Shutterstock

 


 

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Cum arată farfuria ideală atunci când vrem să slăbim. „Nu ne îngrășăm dintr-o...
„Doctor de Bine”. Emisiunea integrală din 19.09.2021
Mihaela Bilic: ”Top 10 alimente care ne cresc imunitatea”. Produsul-vedetă: salata...
De ce scad anticorpii în timp? Scăderea lor este normală și arată că sunteți...
Primul simptom când suferim din cauza stresului: răcim mai des. Sfatul specialiștilor
Încă un efect neplăcut al consumului de zahăr: scade imunitatea. Explicațiile...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies