Varianta Delta are simptome diferite față de tulpina original. Cel mai frecvent semn de infectare


Cercetătorii au analizat simptomele variantei Delta a virusului SARS-CoV-2, care, în prezent, este cea mai amenințătoare la nivel mondial.

Sursă foto: Shutterstock

Oamenii de știință americani au explicat recent că persoanele infectate cu varianta Delta pot avea deseori simptome ușoare, care pot fi confundate cu o alergie sau o altă boală obișnuită. Chiar dacă infecția cu noua variantă generează tuse, febră sau dificultăți de respirație, mulți pacienți americani au simptome ale unor boli obișnuite, cum ar fi nasul înfundat sau durerile în gât.

„Puteți prezenta simptome relativ ușoare pe care le puteți confunda cu ușurință cu alergii. Dacă aveți orice simptom, indiferent cât de ușor, chiar dacă este o durere de gât, chiar dacă vă curge nasul, chiar dacă este o congestie a sinusurilor, mergeți să vă testați și limitați contactul cu alte persoane până când faceți acest lucru”, a declarat Joe Kanter, ofițerul de sănătate al statului Louisiana, potrivit The Hill.

Mai mult, cercetătorii de la ZOE COVID Symptom Study au explicat că strănutul este unul dintre semnele infecției cu varianta Delta care apar la persoanele care au fost vaccinate și apoi testate pozitiv.

Sursă foto: Shutterstock

 


 

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Cum funcționează PET CT, cea mai avansată metodă de diagnostic imagistic
Cum să fac să fiu mai fericit? Psihologii spun că este o întrebare greșită
Vaccinarea anti-pneumococică și rolul ei esențial în lupta cu boala COVID-19
Cum rezolvăm petele pigmentare? Ce spune dr. Andreea Merticariu, medic primar dermatolog
Ce este chirurgia orală într-o singură etapă și ce beneficii are
Malnutriția înseamnă și mâncare de proastă calitate. Ce efecte negative are...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies