Intră Bucureștiul în carantină? Răspunsul ministrului sănătății, Nelu Tătaru


Numărul alarmant de cazuri de infectări cu noul coronavirus, care a ajuns aproape la 3000, a determinat autoritățile să impună noi restricții. Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, alături de Liliana Curea au dezbătut cele mai importante întrebări din această perioadă, într-o ediție specială “Doctor de bine”.


Invitat în emisiunea “Doctor de bine”, Nelu Tătaru a  vorbit despre măsurile impuse și despre modul în care se fac anchetele epidemiologice: “Evaluarile și anchetele epidemiologice arată că acele locuri în care s-a produs infectarea sunt evenimentele private și transportul în comun.  Evaluările noastre sunt susținute de anchete epidemiologice și atunci, pentru a limita aceste lucruri, trebuie să reimpunem niște restricții. Chiar dacă am impus acum aceste restricții, efectele lor le vom vedea în 10-14 zile.”

Întrebarea pe care și-o pun mulți dintre bucureșteni este: “Ar putea intra Capitala în carantină?”. Ministrul sănătății a declarat că nu se pune problema de o astfel de măsură: “În acest moment nu putem vorbi de București fără Ilfov. Sunt atât de întrepătrunse încât trebuie judecat în general. Avem anumite focare care sunt izolate în instituții, atunci avem deja în cadrul anchetei o izolare și o carantinare. Nu carantinăm un sector, nu carantinăm Capitala. Evaluarea se face pentru fiecare focar, pentru fiecare caz, pentru fiecare instituție.”

O altă problemă care apare, odată cu creșterea numărului de infectări, sunt locurile de spitale. “Avem 226 de unități spitalicești care sunt spitale faza 1, faza 2 sau spitale de suport infecție COVID. În acestea, avem în jur de 2200 de paturi de terapie intensivă, dintre care 1050 de paturi sunt cele complet dotate, cele complet utilate pentru terapie intensivă. Aceste paturi au în prezent 612 pacienți pe ele, dintre care 199 sunt cei intubați cu ventilație invazivă”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul sănătății.

Vezi întreaga emisiune în materialul video de mai sus

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să mâncăm puțin din toate. Explicațiile unui medic
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 19 martie 2023
România este în prima clasă de risc în privința aterosclerozei. Ce este această...
Ce se întâmplă în corp atunci când ronțăim toată ziua și nu respectăm cele...
Cum apare ficatul gras la vârstă mică. Între 7 și 9 ani e perioada cea mai periculoasă...
Cum are corpul de suferit atunci când facem foamea să slăbim și nu respectăm...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies