De ce să ai mereu vaselină în dulăpiorul cu medicamente?


Vaselina este considerată a fi un produs de înfrumusețare indispensabil oricărei femei.  Vaselina este un unguent incolor cu o textură uleioasă recomandat ca și cremă hidratantă  naturală, care nu are efecte secundare asupra pielii. Aceasta conține antioxidanți, vitamine și minerale care ajută la tratarea problemelor pielii și a leziunilor.


Vaselina este un tip de gel obţinut din petrol și descoperit în 1859 de chimistul american Augustus Chesebrough. Mai este numită și ”gelul minune”. În stare pură, ea poate fi utilizată pentru hidratarea tenului, în special în apropierea sezonului rece, pentru hidratarea pielii uscate de pe călcâie sau coate, pentru creșterea genelor și sprâncenelor.

Vaselina are nenumărate întrebuințări și beneficii, iar dermatologii sunt fani ai acestui produs pe care îl recomandă de câte ori este nevoie. De aceea e bine să avem în casă un borcănel cu vaselină.

 Un produs ieftin, bun și versatil, folosit de generații

Joshua Zeichner, dermatolog și profesor la Spitalul Mount Sinai, consideră că: "Vaselina este un produs ieftin, chiar cel mai ieftin dintr-o farmacie, și bun. Ea poate fi folosită peste tot, de la nas până la picioare. Și particular, în zona coatelor, genunchilor și călcâielor. Poate fi aplicată chiar și în zona sensibilă a ochilor și pe cuticule. Este un emoliant sigur, nealergenic".

Apărută pe piață de peste 150 de ani, vaselina este cel mai ieftin tratament de înfrumusețare. Grație consistenței sale, vaselina este foarte utilă pentru protejarea pielii, precum cea a buzelor. Acest produs este folosit foarte des ca ingredient în diferite creme. Vaselina creează o „barieră” de protecție împotriva căldurii, frigului și vântului.

Utilizări cosmetice

Aplicată în strat subțire în zona ochilor, o zonă extrem de sensibilă și predispusă la o îmbătrânire prematură, vaselina netezește ridurile fine.

Gelul poate fi folosit şi pentru aranjarea firelor de păr rebele, a sprâncenelor mai stufoase şi ca o metodă simplă de protejare a pielii în timpul vopsirii părului.

Experţii spun că aplicarea pe unghii, o dată pe săptămână, a unui strat superficial de vaselină va menţine cuticulele sănătoase şi cu un aspect plăcut.

Este ideală pe post de bază pentru parfum, deoarece îi extinde considerabil persistența.

Utilizări medicale

Datorită texturii sale, vaselina este foarte ușor de aplicat și, când este amestecată cu alte ingrediente, poate fi utilizată ca remediu local. Vaselina accelerează procesul de vindecarea zgârieturilor, a tăieturilor sau a arsurilor.

Aplicarea externă a vaselinei prin masaj ajută la ameliorarea durerilor cauzate de reumatism. În acest caz, se poate combina cu scoarță de ulm, care are efecte analgezice.

Vaselina ajută la îmbunătățirea circulației, accelerând vindecarea vânătăilor și a altor contuzii. Pentru efectul scontat se amestecă cu frunze de tătăneasă, un ingredient cu proprietăți antiinflamatoare ideal pentru tratarea vânătăilor.

Îngrijește pielea iritată a nasului, în timpul unei răceli.
 
Foto shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Otita este parte din răceală, spun medicii. Cum se tratează și de ce nu ajută...
Zâmbet sănătos: Cum poți să îți protejezi dinții și gingiile în vârsta...
„Și dinții de lapte dor”. Când trebuie dus copilul la stomatolog și ce probleme...
Mihaela Bilic, despre cât de sănătoasă este pâinea integrală pentru adulți...
Testarea infecției HPV se poate face simplu, acasă. Cum poate fi prevenit cancerul...
Prima operație pe creier realizată prin pleoapă. Pacient tratat de epilepsie la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies