De ce se recomandă să te speli pe față cu apă rece imediat ce te trezești?


Atunci când ești preocupat de frumusețe, îngrijirea pielii capătă un rol fundamental, deoarece este direct legată de aspectul unei persoane și îi poate afecta stima de sine. Deși majoritatea oamenilor folosesc remedii casnice pe bază de produse naturale pentru a evita deteriorarea pielii, ideal este să urmezi sfaturile unor profesioniști calificați.


În acest context, una dintre cele mai frecvente întrebări este dacă trebuie să ne spălăm pe față cu apă călduță sau rece.

Beneficiile spălării feței cu apă rece

În primul rând, pielea ne protejează întregul corp. Pornind de la această premisă, specialiștii recomandă curățarea feței cu apă rece pentru a preveni apariția coșurilor și pentru a îmbunătăți aspectul general al tenului.

Cu această tehnică de igienă, frumusețea este garantată, deoarece apa la această temperatură va închide porii dilatați și vă va permite să obțineți un ten proaspăt. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, activează microcirculația (esențială pentru sănătatea țesuturilor).

Dacă vrei să ai o piele frumoasă și sănătoasă, trebuie să faci alegeri sănătoase în ceea ce privește stilul de viață și să reduci consumul de sare, zahăr, alcool, grăsimi și carne. Alte produse care nu sunt bune pentru piele sunt alimentele procesate.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să mâncăm puțin din toate. Explicațiile unui medic
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 19 martie 2023
România este în prima clasă de risc în privința aterosclerozei. Ce este această...
Ce se întâmplă în corp atunci când ronțăim toată ziua și nu respectăm cele...
Cum apare ficatul gras la vârstă mică. Între 7 și 9 ani e perioada cea mai periculoasă...
Cum are corpul de suferit atunci când facem foamea să slăbim și nu respectăm...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies