La ce să te aștepți după umplerea buzelor cu acid hialuronic. Riscuri care pot apărea 


Injecțiile cu materiale de umplere dermică sunt o procedură cosmetică nechirurgicală foarte frecventă, iar buzele sunt una dintre cele mai populare zone în care se folosesc pentru a obține o formă mai plină de volum. 


Deși procedura este sigură atunci când este efectuată de un dermatolog sau de un chirurg estetician, există unele riscuri de care trebuie să fie conștientele femeile, inclusiv posibilitatea apariției umflăturilor după procedură. 

Efectele care apar după mărirea buzelor

Ținând cont de faptul că fiecare persoană este diferită, iată la ce să vă așteptați după injecțiile de umplere cu acid hialuronic. O umflătură ușoară până la moderată poate apărea în câteva minute, explică medicul Melanie Palm, dermatolog și chirurg estetician și profesor clinician asistent la University of California, San Diego. 

Buzele pot fi inegale 

"Deși fillerii dermici cu acid hialuronic produc rezultate imediate, umflarea poate fi inegală la început", adaugă dermatologul Michele Green. Cea mai severă umflătură apare adesea a doua zi după injecțiile de umplere. 

"Buzele vor apărea mai mari decât se așteptai, ceea ce poate provoca anxietate. Nu vă faceți griji. Umflarea este temporară, iar dimensiunea buzelor va scădea în timp."

Vânătăile și sensibilitatea pot apărea și a doua zi. La 2 zile după injecții, buzele pot fi încă puțin umflate, sensibile și vânătăi. "Buzele pot avea un aspect "neuniform", ceea ce este normal și temporar, în timp ce umflăturile se diminuează și substanțele de umplere se așază în buze", spune Green.

Ar trebui să observați cu siguranță o scădere a umflăturii până în a treia zi. "Va exista o îmbunătățire a umflăturii și a vânătăilor cu fiecare zi care trece după injecții, iar aspectul și senzația buzelor se vor îmbunătăți în timp", adaugă medicul. 

Cel mult, poate dura o săptămână pentru ca umflătura să dispară complet, dar depinde cu adevărat de fiecare persoană în parte, spune medicul.

vezi emisiunile doctor de bine

Carina Coșăreanu, psiholog clinician: „Cearta de la bani în cuplu înseamnă...
Lucrul mai puțin știut de fumători. Ce se întâmplă în corp, de fapt
Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies