3 legume verzi pe care ar trebui să le consumăm în fiecare zi


Știm cu toții că legumele sunt o parte esențială a unei diete sănătoase.

Sursă foto: Unsplash

Nu numai că au un conținut bogat de vitamine, minerale și fibre, dar pot fi încorporate cu ușurință în aproape orice mâncare.

Ghidul dietetic 2020-2025 al Departamentului de Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA) recomandă ca americanii să își varieze consumul de legume, subliniind legumele de culoare verde închis ca fiind o categorie cheie, scrie Eatthis.com.

Trei dintre cele mai benefice astfel de legume sunt:

1. Frunzele de păpădie

Probabil sună ciudat, însă frunzele de păpădie ar trebui să fie prezente în dieta noastră obișnuită.

Frunzele de păpădie ajută la creșterea fluxului biliar, descompunând grăsimile, facilitând digestia și ajută ficatul.

Frunza de păpădie este bogată în antioxidanți, cum ar fi betacarotenul, și protejează împotriva deteriorării celulelor, ceea ce poate ajuta, în cele din urmă, la respingerea bolilor cronice. În plus, este o sursă importantă de luteină și zeaxantină sprijină sănătatea ochilor, în timp ce conținutul de vitamina C și K ajută la promovarea oaselor sănătoase.

2. Germenii de broccoli

Dacă v-ați plictisit de broccoli, de ce să nu încercați germenii de broccoli?

Aceste frunze verzi sunt plante de broccoli în vârstă de 3 până la 5 zile, cu frunze mici care seamănă cu germenii de lucernă. În timp ce oferă același număr de calorii și macronutrienți ca și broccoli, acestea conțin de aproximativ 100 de ori mai multă glucorafanină.

3. Spanac

Spanacul este plin de carotenoizi, care ajută la curățarea radicalilor liberi cunoscuți pentru crearea de daune celulare, explică The Nutrition Twins. De asemenea, că cercetările au arătat că aceste frunze verzi protejează împotriva cancerului de stomac, de colon, de gură și de esofag.

Fiind o sursă bogată de potasiu, spanacul a fost legat de scăderea tensiunii arteriale, în timp ce conținutul său de luteină a fost legat de stimularea funcției cognitive.  Și dincolo de beneficiile sale nutriționale, această legumă se mândrește cu un profil de aromă versatil.

Sursă foto: Unsplash

vezi emisiunile doctor de bine

Otita este parte din răceală, spun medicii. Cum se tratează și de ce nu ajută...
Zâmbet sănătos: Cum poți să îți protejezi dinții și gingiile în vârsta...
„Și dinții de lapte dor”. Când trebuie dus copilul la stomatolog și ce probleme...
Mihaela Bilic, despre cât de sănătoasă este pâinea integrală pentru adulți...
Testarea infecției HPV se poate face simplu, acasă. Cum poate fi prevenit cancerul...
Prima operație pe creier realizată prin pleoapă. Pacient tratat de epilepsie la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies