Alimentație flexibilă și antrenamente intense, dar scurte: tendințele în lumea fit pentru 2023


Adoptarea unor obiceiuri din ce în ce mai sănătoase este o tendință care are un impact puternic asupra societății actuale. Sectorul de fitness își propune să devină mai transversal și să își consolideze prezența în alte segmente de piață.


În fiecare an, sondajul global al ACSM Health & Fitness Journal decide care sunt tendințele care vor domina industria fitness-ului și a wellness-ului în următoarele 12 luni.

Peste 3.700 de experți își plasează pariurile într-un clasament care funcționează ca un oracol după care se ghidează multe săli de sport din întreaga lume. 

Tendințe în lumea fit pentru 2023

Nano-antrenamente

Nano-antrenamentele sunt inspirate de conceptul rutinelor cu intervale de intensitate ridicată, doar că pauzele sunt mai lungi. Perioadele de exerciții sunt tot scurte, dar sunt repartizate pe parcursul zilei, în sesiuni separate între una și patru ore.

O rutină de nano-antrenament ar putea include o întindere și o plimbare rapidă la începutul zilei, o alta la prânz și o oprire la mijlocul zilei pentru 30 până la 60 de secunde de flotări, fandări, genuflexiuni sau abdomene.

Flexitarianism

În 2023 vor fi din ce în ce mai puțini carnivori militanți și vegetarieni iluminați. În schimb, alimentația va fi mai echilibrată și mai sensibilă, cu diete bogate în fructe și alimente pe bază de plante, dar fără a renunța în totalitate la proteinele animale: carne sau pește, ouă, brânză sau iaurt.

Stimularea consumului de proteine

Succesul și bunăvoința pulberilor proteice vor continua și în 2023. Poate că noutatea constă într-un control mai bun al dozelor pentru a le consuma într-un mod durabil și mai sănătos.

Nu cu mult timp în urmă, lumea dozelor suplimentare de proteine era axată pe promovarea hipertrofiei musculare, iar consumul acestora era asociat cu iubitorii sălii de forță din sălile de sport sau cu pasionații de culturism.

În 2023, consumul de proteine va fi mai universal și mai puțin segregat și va avea ca scop menținerea unei bune funcții corporale, mai degrabă decât obținerea unui anumit aspect sau a unui volum muscular.

vezi emisiunile doctor de bine

Otita este parte din răceală, spun medicii. Cum se tratează și de ce nu ajută...
Zâmbet sănătos: Cum poți să îți protejezi dinții și gingiile în vârsta...
„Și dinții de lapte dor”. Când trebuie dus copilul la stomatolog și ce probleme...
Mihaela Bilic, despre cât de sănătoasă este pâinea integrală pentru adulți...
Testarea infecției HPV se poate face simplu, acasă. Cum poate fi prevenit cancerul...
Prima operație pe creier realizată prin pleoapă. Pacient tratat de epilepsie la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies