Alimente indicate pentru întărirea sistemului imunitar


Una dintre cele mai bune strategii pe care le putem adopta pentru a spori imunitatea este o dietă sănătoasă. 

Sursă foto: Unsplash

Nu există dovezi solide care să susțină că un anumit aliment face diferența, ci mai degrabă sinergia tuturor alimentelor consumate în mod regulat. Modelul alimentar care ar putea ajuta imunitatea este o dietă antiinflamatoare, scrie portalul eatthis.com.

Este sănătos să consumați fructe în mod regulat, dar dacă bananele și merele se găsesc în coșul de cumpărături în fiecare săptămână, este timpul să luați măsuri și să diversificați alegerile. Gândiți-vă la fructe roșii, cum ar fi afinele sau rodiile, la fructe verzi, cum ar fi kiwi, sau la mierea de albine, prune sau smochine, ananas sau caise. Aceste fructe diferite conțin diverse vitamine, minerale și fitochimicale care ajută la combaterea bolilor și ne-ar putea pregăti cel mai bine pentru lupta cu bacteriile sau virușii nedoriți. 

Menținerea sau atingerea unei greutăți corporale sănătoase este esențială pentru a controla riscul de boli cronice, deoarece obezitatea este asociată cu inflamația de grad scăzut. O greutate corporală sănătoasă poate contribui, de asemenea, la protecția acută împotriva infecțiilor și a bolilor.

Majoritatea adulților sănătoși ar trebui să se străduiască să mănânce în jur de patru-cinci ori pe zi, iar mesele sunt probabil în jurul unui obiectiv de 500 de calorii, iar gustările la un obiectiv de 250 de calorii. Rețineți că acest lucru poate varia foarte mult în funcție de vârstă, sex, nivel de activitate sau afecțiuni clinice, așa că e recomandat ca fiecare persoană să consulte un dietetician pentru îndrumări suplimentare. 

Un alt pas important este eliminarea băuturilor îndulcite cu zahăr, cum ar fi cafelele și sucurile, cu băuturi care nu sunt îndulcite, cum ar fi un ceai de plante sau o apă minerală cu aromă. 

Sursă foto: Unsplash 

vezi emisiunile doctor de bine

Mâncarea care ne face mai deștepți. Lista alimentelor benefice pentru creier
Legătura dintre kilogramele în plus, diabet și bolile de plămâni
Cum menținem echilibrul dintre fibrele musculare și țesutul gras. Răspunsul specialiștilor
Cum poți slăbi câteva kilograme în doar două săptămâni. Alimentul care trebuie...
Lista alimentelor bogate în fier care nu trebuie să lipsească din dieta noastră
Cum reglăm rezistența la insulină. Tesutul gras se depune pe organele vitale: inimă,...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies