Este vorba despre brânza de vacă, bogată în proteine, vitaminele B și D și grăsimi sănătoase.
5 beneficii ale consumului de brânză de vacă:
-
Întărește oasele datorită conținutului ridicat de calciu, pentru care sunt cunoscute produsele lactate. Brânza de vacă conține 8% din doza zilnică recomandată de calciu.
-
Ajută la prevenirea accidentelor vasculare grație conținutului ridicat de potasiu.
-
Previne apariția cancerului de sân cu ajutorul conținutului de calciu și vitamina D. Aceste doua componente s-au dovedit benefice în reducerea riscului de cancer mamar la femeile aflate în premenopauză.
-
Previne constipația și ajută digestia datorită faptului că este o sursă importantă de magneziu și fosfor.
-
Are proprietăți antioxidante. Între altele, conține seleniu, un antioxidant care protejează celulele corpului și reduce riscul de apariție a cancerului de prostată.
Sursă foto: Shutterstock
Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: