Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, dezvăluie care sunt cei 8 pași pentru a obține și menține o siluetă de invidiat


Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creatoarea metodei integrative de slăbit Psiho-Dieta, compară vara cu un buton de alarmă pentru diete, care se apasă în cele mai multe cazuri la presiunea plecării în vacanță.


Acestea sunt, de obicei, haotice, stricte, chinuitoare și pe termen foarte scurt pentru a obtine rezultate vizibile într-o cursă contracronometru. O dietă eficientă pentru a avea mult doritul ”corp de plajă”, la care tânjesc cele mai multe dintre doamne, ar trebui începută cu macar 2 luni înainte de plecarea în concediu, slăbitul sănătos, conștient și de durată fiind de 3-5 kg inca din prima lună, în Psiho-Dieta creată de Anca Lungulesei. 

”Hai să gândim că este vară tot anul pentru eficiența procesului de slăbire! În fiecare zi, indiferent de vremea de afară, trebuie să îți placă felul în care arăți, corpul tău, dar și felul în care te face să te simți. Anotimpul călduros coincide cu „activarea” nevoii intrinseci de a arăta bine, de a fi în formă, de a te plăcea, nevoie care, la prima vedere, pare mai puternică decât dorința de a mânca orice, oricât și oricând. Este nevoie însă să îți oferi acest timp pentru ca rezultatele să fie sustenabile si, astfel, când vei ajunge în locul „ispitelor” din concediu îți va fi mult mai ușor să le faci față”, explică terapeutul în nutriție Anca Alungulesei care consideră că cel mai important instrument de lucru în procesul de slăbire nu este farfuria de mâncare, ci creierul. 

Setarea dietelor clasice în funcție de diverse evenimente precum participarea la nunți, botezuri sau concedii relevă faptul că grija față de propria persoană este punctuală, cu începere și dată de finalizare, ceea ce Anca Alungulesei lucrează să schimbe cu ajutorul Psiho-Dietei pentru ca starea ”de sărbătoare” a propriului corp să persiste toată viața, nu să se termine odată cu evenimentele: ”Grija față de noi înșine ar trebui să fie continuă. Iar felul în care mănânci nu trebuie să fie rupt de contextul în care trăiești. Mereu vom avea în viață evenimente speciale, iar mâncatul sănătos nu trebuie să fie ca o anexă în viața noastră, ci să facă parte din fiecare zi. În Psiho-Dietă înveți efectiv cum să îți adaptezi felul de a mânca tuturor acestor momente speciale, de a trece peste ele cu ușurință, făra frustrare și fără kilograme în plus dar, cea mai mare și mai importantă provocare pe care o reglăm este revenirea la farfuria sănătoasă de dinainte de plecarea în vacanță”.

Cei mai importanti 8 pași, pe care terapeutul in nutriție Anca Alungulesei îi dezvoltă și îi lucrează în programul său denumit Psiho-Dieta pentru a obține și menține un ”corp de plajă” nu doar vara, ci pentru tot timpul anului sunt: 

1. Setarea scopului și nu a obiectivului

2. Mindset cu “focus pe viitor” si nu pe rezultatul pe termen scurt

3. Reducerea la minim a cantității de carbohidrați consumați zilnic

4. Introducerea în planul de mese grăsimi sanatoase, bogate în omega 3 – care ajută la instalarea senzației de sațietate, reducerea apetitului și a poftei de dulciuri

5. Consumul, cat mai des posibil, de alimente fermentate

6. Odihnă cât mai multă

7. Hidratare intensă 

8. Număratul bucuriilor zilnice și a reușitelor în loc de numărarea caloriilor și a frustărilor 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce tind românii să exagereze cu mâncarea și cumpărăturile de sărbători
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 noiembrie 2021
Patru principii alimentare care înseamnă, de fapt, o alimentație sănătoasă
Cum păcălește SARS-CoV-2 sistemul imunitar în lipsa vaccinării și ce se întâmplă...
Cât de des este necesară o vaccinare anti-pneumococică. Infecția poate fi mai...
Substanțele nutritive prezente în mâncare care ne pot influența dispoziția

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies