Când trebuie să mănânci fructe ca să nu te îngrași. Recomandarea nutriționiștilor 


Credința că fructele îngrașă este o concepție greșită foarte răspândită pe care trebuie să o alungăm. Procentul lor ridicat face ca aceste alimente să aibă puține calorii. Iar dacă adăugăm cantitatea mare de fibre pe care o furnizează, beneficiile lor se înmulțesc.


Este adevărat că fructele sunt bogate în zaharuri, dar acestea nu sunt comparabile cu cele din produsele de patiserie, din multe băuturi răcoritoare sau din alimentele procesate. De fapt, dietele de slăbire includ fructe proaspete și multe studii leagă consumul acestora de un risc mai mic de boli legate de obezitate. Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul a 3 fructe pe zi.

Este adevărat că mâncatul fructelor între mese slăbește, dar acest lucru nu se datorează faptului că arzi mai multe calorii. Acest efect apare deoarece fructele oferă o senzație de sațietate. În acest fel, vă ajută să mâncați mai puține produse calorice între mesele principale.

Din acest motiv, gustarea de fructe între mese poate fi o soluție bună dacă aveți câteva kilograme în plus. Așa cum am spus, se recomandă trei porții pe zi, deși dacă mâncați mai mult decât atât, nu vă afectează neapărat greutatea sau sănătatea.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să mâncăm puțin din toate. Explicațiile unui medic
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 19 martie 2023
România este în prima clasă de risc în privința aterosclerozei. Ce este această...
Ce se întâmplă în corp atunci când ronțăim toată ziua și nu respectăm cele...
Cum apare ficatul gras la vârstă mică. Între 7 și 9 ani e perioada cea mai periculoasă...
Cum are corpul de suferit atunci când facem foamea să slăbim și nu respectăm...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies