Când trebuie să mănânci fructe ca să nu te îngrași. Recomandarea nutriționiștilor 


Credința că fructele îngrașă este o concepție greșită foarte răspândită pe care trebuie să o alungăm. Procentul lor ridicat face ca aceste alimente să aibă puține calorii. Iar dacă adăugăm cantitatea mare de fibre pe care o furnizează, beneficiile lor se înmulțesc.


Este adevărat că fructele sunt bogate în zaharuri, dar acestea nu sunt comparabile cu cele din produsele de patiserie, din multe băuturi răcoritoare sau din alimentele procesate. De fapt, dietele de slăbire includ fructe proaspete și multe studii leagă consumul acestora de un risc mai mic de boli legate de obezitate. Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul a 3 fructe pe zi.

Este adevărat că mâncatul fructelor între mese slăbește, dar acest lucru nu se datorează faptului că arzi mai multe calorii. Acest efect apare deoarece fructele oferă o senzație de sațietate. În acest fel, vă ajută să mâncați mai puține produse calorice între mesele principale.

Din acest motiv, gustarea de fructe între mese poate fi o soluție bună dacă aveți câteva kilograme în plus. Așa cum am spus, se recomandă trei porții pe zi, deși dacă mâncați mai mult decât atât, nu vă afectează neapărat greutatea sau sănătatea.

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies