Când trebuie să mănânci fructe ca să nu te îngrași. Recomandarea nutriționiștilor 


Credința că fructele îngrașă este o concepție greșită foarte răspândită pe care trebuie să o alungăm. Procentul lor ridicat face ca aceste alimente să aibă puține calorii. Iar dacă adăugăm cantitatea mare de fibre pe care o furnizează, beneficiile lor se înmulțesc.


Este adevărat că fructele sunt bogate în zaharuri, dar acestea nu sunt comparabile cu cele din produsele de patiserie, din multe băuturi răcoritoare sau din alimentele procesate. De fapt, dietele de slăbire includ fructe proaspete și multe studii leagă consumul acestora de un risc mai mic de boli legate de obezitate. Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul a 3 fructe pe zi.

Este adevărat că mâncatul fructelor între mese slăbește, dar acest lucru nu se datorează faptului că arzi mai multe calorii. Acest efect apare deoarece fructele oferă o senzație de sațietate. În acest fel, vă ajută să mâncați mai puține produse calorice între mesele principale.

Din acest motiv, gustarea de fructe între mese poate fi o soluție bună dacă aveți câteva kilograme în plus. Așa cum am spus, se recomandă trei porții pe zi, deși dacă mâncați mai mult decât atât, nu vă afectează neapărat greutatea sau sănătatea.

vezi emisiunile doctor de bine

Mâncarea care ne face mai deștepți. Lista alimentelor benefice pentru creier
Cât de importante sunt omega 3 și omega 6 pentru alimentați și motivul pentru...
Românii mor prin infarct sau AVC la vârste tot mai mici. În țara noastră există...
Cât de des trebuie să mergem la control la oftalmolog
Lista alimentelor care nu ar trebui să lipsească din dieta alimentară. Cum să...
Fumatul determină speciile agresive de bacterii din cavitatea orală să se multiplice...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies