Ce conține carnea tocată cumpărată din comerț. Ingredientele periculoase la care trebuie să fii atent 


Carnea tocată din magazine poate fi un real pericol pentru sănătate. Specialiștii atrag atenția că acest produs poate conține ingrediente periculoase și de multe ori poate fi chiar alterată. Atunci când cumpărăm carne tocată din supermarket trebuie să fim foarte atenți la anumute detalii.


Mulți producători  folosesc numerosi aditivi, precum amidon si colagen, pentru a face ca acest tip de carne să pară proaspăta, să își mențină culoarea și să nu aibă un miros neplăcut. 

Cu toate acestea, dacă ești atent la anumite detalii, îți poți da seama ușor dacă produsul pe care urmează să-l cumperi este proaspăt sau nu. Specialiștii spun că o carne tocată proaspătă trebuie să aibă culoarea roz, să nu fie lipicioasă la atinge și nu trebuie să aibă miros neplăcut. 

Carnea veche are un miros înțepător, o culoare închisă și se lipește imediat de mâini atunci când o manevrăm. 

Carnea de manzat are o consistenta fina, cea de porc are mai multa grasime, iar carnea de cal are un miros puternic si este mai tare.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să mâncăm puțin din toate. Explicațiile unui medic
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 19 martie 2023
România este în prima clasă de risc în privința aterosclerozei. Ce este această...
Ce se întâmplă în corp atunci când ronțăim toată ziua și nu respectăm cele...
Cum apare ficatul gras la vârstă mică. Între 7 și 9 ani e perioada cea mai periculoasă...
Cum are corpul de suferit atunci când facem foamea să slăbim și nu respectăm...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies