Ce conține carnea tocată cumpărată din comerț. Ingredientele periculoase la care trebuie să fii atent 


Carnea tocată din magazine poate fi un real pericol pentru sănătate. Specialiștii atrag atenția că acest produs poate conține ingrediente periculoase și de multe ori poate fi chiar alterată. Atunci când cumpărăm carne tocată din supermarket trebuie să fim foarte atenți la anumute detalii.


Mulți producători  folosesc numerosi aditivi, precum amidon si colagen, pentru a face ca acest tip de carne să pară proaspăta, să își mențină culoarea și să nu aibă un miros neplăcut. 

Cu toate acestea, dacă ești atent la anumite detalii, îți poți da seama ușor dacă produsul pe care urmează să-l cumperi este proaspăt sau nu. Specialiștii spun că o carne tocată proaspătă trebuie să aibă culoarea roz, să nu fie lipicioasă la atinge și nu trebuie să aibă miros neplăcut. 

Carnea veche are un miros înțepător, o culoare închisă și se lipește imediat de mâini atunci când o manevrăm. 

Carnea de manzat are o consistenta fina, cea de porc are mai multa grasime, iar carnea de cal are un miros puternic si este mai tare.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum apare insuficiența cardiacă și ce trebuie să facem pentru a ne feri de complicații
Excesul de zahăr din sânge scade elasticitatea vaselor de sânge și le face să...
Ficatul produce HDL colesterol, dar și intestinul subțire. Cum facem să ne fie...
Prea mult zahăr în sânge face ca în fluxul sanguin să existe o așa numită stare...
Ce înseamnă bogăția alimentară pentru organism. Medicii ne explică la ce riscuri...
Ce înseamnă să mâncăm sănătos. Miturile despre grăsimi și dulciuri, demontate

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies