Ce îngrașă mai mult, miezul sau crusta de pâine?


 
Pâinea este unul dintre alimentele de bază, care nu lipsește din nicio casă, în orice zi, ideală pentru micul dejun. V-ați întrebat vreodată dacă miezul sau coaja de pâine îngrașă mai mult? 


În prezent, există o mare varietate de tipuri de pâine pe care le puteți găsi în brutării, supermarketuri și magazine alimentare, cum ar fi pâinea albă, pâinea integrală, pâinea cu semințe, ca să nu mai vorbim de nenumăratele arome, texturi și dimensiuni care pot fi obținute și care, în multe cazuri, fac din consumul de pâine o experiență, mai ales dacă o însoțești cu ingredientele care îi pun cel mai bine în valoare aromele și texturile.

Cât de mult îngrașă pâinea?

Întotdeauna s-a spus că pâinea îngrașă, ceea ce poate fi o problemă mai ales atunci când ești la dietă sau când vrei să-ți controlezi greutatea, așa că este posibil să vrei să reduci consumul sau să schimbi tipul de pâine pe care o mănânci cu una mai sănătoasă. Întotdeauna s-a spus că miezul îngrașă mai mult decât crusta, dar adevărul este că acesta este unul dintre marile mituri care înconjoară acest aliment și nu este deloc adevărat.

Atât miezul, cât și crusta au aceeași masă, dar miezul conține cu 45% mai multă apă decât crusta, ceea ce înseamnă că are mai puține calorii și, prin urmare, îngrașă mai puțin. De asemenea, trebuie remarcat faptul că crusta îngrașă mai mult, dar conține mai mulți nutrienți, cum ar fi antioxidanți și fibre. Dacă ești la dietă și vrei să îți moderezi consumul de pâine, caută întotdeauna cea mai sănătoasă pâine, care este cea integrală.

vezi emisiunile doctor de bine

Banane, prune uscate și pește gras. Așa apare buna dispoziție. Explicații, la...
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
Ne doare genunchiul, umărul ori cotul? Vorbim în acest caz de inflamația cronică....
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
De ce trebuie să evităm carnea roșie în timpul unei infecții respiratorii. Explicațiile...
Motivul pentru care primăvara este anotimpul în care răcim ușor. De vină nu sunt...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies