Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci supă instant? De ce sunt mult mai periculoase pentru femei


Deși știm cu toții că supele instant sunt nesănătoase, nu suntem conștienți de daunele pe care acestea le provoacă organismului nostru.


 

Un studiu publicat recent în The Journal of Nutrition leagă consumul de supă instant cu riscul de boli de inimă, mai ales în cazul femeilor.

Cercetătorii au realizat un studiu în Coreea de Sud, care deține recordul pentru cel mai mare consum de supă instant din lume. Eșantionul a fost format din 10.700 de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 64 de ani, iar rezultatele au indicat că femeile care consumă în mod regulat supă instant au sindroame metabolice mai mari, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea, colesterolul ridicat și glicemia ridicată, ceea ce crește serios riscul de boli de inimă, diabet, infarct și accident vascular cerebral.

Cantitățile mari de sodiu din supele instant sunt evidente și sunt un indicator al unei alimentații nesănătoase, dar nu este cel mai rău lucru la supele instant - tăițeii sunt adevărata problemă.

Într-un alt studiu, Dr. Braden Kuo, directorul laboratorului gastrointestinal de la Spitalul General Massachusetts din cadrul Universității Harvard, a găsit rezultate șocante analizând digestia tăițeilor, care conțin cantități mari de un conservant numit TBHQ, care se găsește în diverse alimente, precum Mc Nuggets, și care prelungește durata de viață a alimentelor grase, făcându-le mai greu de digerat. Pe scurt, tăițeii rămân nedigerați în organism mai mult de două ore, expunându-vă organele la TBHQ-ul periculos și dăunător.

Acum, dacă îți plac foarte mult supele instant, avem vești bune pentru tine. Potrivit doctorului Frank B. Hu din The New York Times, consumul lor o dată sau de două ori pe lună nu este o problemă de sănătate, dar consumul lor de mai multe ori pe săptămână reprezintă un risc.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum apare insuficiența cardiacă și ce trebuie să facem pentru a ne feri de complicații
Excesul de zahăr din sânge scade elasticitatea vaselor de sânge și le face să...
Ficatul produce HDL colesterol, dar și intestinul subțire. Cum facem să ne fie...
Prea mult zahăr în sânge face ca în fluxul sanguin să existe o așa numită stare...
Ce înseamnă bogăția alimentară pentru organism. Medicii ne explică la ce riscuri...
Ce înseamnă să mâncăm sănătos. Miturile despre grăsimi și dulciuri, demontate

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies