Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci supă instant? De ce sunt mult mai periculoase pentru femei


Deși știm cu toții că supele instant sunt nesănătoase, nu suntem conștienți de daunele pe care acestea le provoacă organismului nostru.


 

Un studiu publicat recent în The Journal of Nutrition leagă consumul de supă instant cu riscul de boli de inimă, mai ales în cazul femeilor.

Cercetătorii au realizat un studiu în Coreea de Sud, care deține recordul pentru cel mai mare consum de supă instant din lume. Eșantionul a fost format din 10.700 de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 64 de ani, iar rezultatele au indicat că femeile care consumă în mod regulat supă instant au sindroame metabolice mai mari, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea, colesterolul ridicat și glicemia ridicată, ceea ce crește serios riscul de boli de inimă, diabet, infarct și accident vascular cerebral.

Cantitățile mari de sodiu din supele instant sunt evidente și sunt un indicator al unei alimentații nesănătoase, dar nu este cel mai rău lucru la supele instant - tăițeii sunt adevărata problemă.

Într-un alt studiu, Dr. Braden Kuo, directorul laboratorului gastrointestinal de la Spitalul General Massachusetts din cadrul Universității Harvard, a găsit rezultate șocante analizând digestia tăițeilor, care conțin cantități mari de un conservant numit TBHQ, care se găsește în diverse alimente, precum Mc Nuggets, și care prelungește durata de viață a alimentelor grase, făcându-le mai greu de digerat. Pe scurt, tăițeii rămân nedigerați în organism mai mult de două ore, expunându-vă organele la TBHQ-ul periculos și dăunător.

Acum, dacă îți plac foarte mult supele instant, avem vești bune pentru tine. Potrivit doctorului Frank B. Hu din The New York Times, consumul lor o dată sau de două ori pe lună nu este o problemă de sănătate, dar consumul lor de mai multe ori pe săptămână reprezintă un risc.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să mâncăm puțin din toate. Explicațiile unui medic
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 19 martie 2023
România este în prima clasă de risc în privința aterosclerozei. Ce este această...
Ce se întâmplă în corp atunci când ronțăim toată ziua și nu respectăm cele...
Cum apare ficatul gras la vârstă mică. Între 7 și 9 ani e perioada cea mai periculoasă...
Cum are corpul de suferit atunci când facem foamea să slăbim și nu respectăm...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies