Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci banane seara. Efectul surprinzător


Există anumite alimente care se recomandă a fi consumate noaptea pentru a ajuta organismul să se odihnească. Acesta este și cazul banane, dintre cele mai populare fructe din lume, care are o mare varietate de beneficii.


Acest fruct are potasiu și fibre, valori care asigură un nivel ridicat de nutriție pentru organism. Este, de asemenea, o sursă excelentă de magneziu și fosfor pentru organismul nostru. Totodată, are vitamina A și C, ajutând la prevenirea răcelilor și a bolilor.

Într-adevăr, majoritatea experților recomandă ca bananele să fie prezente în toate dietele. Asta pentru că au și rolul de a îmbunătăți tranzitul intestinal.

Bananele sunt un fruct popular pentru a fi consumat înainte și după antrenamente, precum și dimineața la micul dejun. Cu toate acestea, cercetări recente au arătat că cel mai bun moment al zilei pentru a mânca banane este chiar înainte de a merge la culcare. Iată ce beneficii mai au bananele pentru sănătate:

Odihnă îmbunătățită

Bananele te ajută să dormi mai bine, mai mult și mai profund. Potrivit cercetărilor, acest lucru se datorează creșterii melatoninei, hormonul responsabil pentru controlul ciclului în care o persoană doarme. Mâncând două banane pe zi, dintre care una seara, vom obține suficientă melatonină pentru a dormi mai bine.

Pun capăt anemiei sau oboselii

Bananele sunt perfecte pentru a elimina oboseala și pentru a reface forțele în timpul sau după exercițiile fizice. Aceasta conține zaharuri care permit acest lucru, iar combinația de carbohidrați și potasiu ajută la menținerea unei activități musculare prelungite.

Vitamina B6 și acidul folic contribuie la întărirea sistemului imunitar și a sistemului nervos. Astfel, includerea acestuia seara poate preveni oboseala generală.

Anti-insomnie

Unul dintre cele mai bune motive pentru a include bananele în dieta noastră înainte de a merge la culcare este că acestea pot preveni insomnia. Triptofanul, un aminoacid care ajută la producerea de serotonină, este prezent în acest fruct care ajută la reglarea somnului.

În cazul triptofanului, acest aminoacid nu este produs de organismul însuși, așa că este indicat să mâncați o banană seara pentru a ajuta la dezvoltarea acestuia și a dormi mai bine.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să mâncăm puțin din toate. Explicațiile unui medic
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 19 martie 2023
România este în prima clasă de risc în privința aterosclerozei. Ce este această...
Ce se întâmplă în corp atunci când ronțăim toată ziua și nu respectăm cele...
Cum apare ficatul gras la vârstă mică. Între 7 și 9 ani e perioada cea mai periculoasă...
Cum are corpul de suferit atunci când facem foamea să slăbim și nu respectăm...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies