Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci banane seara. Efectul surprinzător


Există anumite alimente care se recomandă a fi consumate noaptea pentru a ajuta organismul să se odihnească. Acesta este și cazul banane, dintre cele mai populare fructe din lume, care are o mare varietate de beneficii.


Acest fruct are potasiu și fibre, valori care asigură un nivel ridicat de nutriție pentru organism. Este, de asemenea, o sursă excelentă de magneziu și fosfor pentru organismul nostru. Totodată, are vitamina A și C, ajutând la prevenirea răcelilor și a bolilor.

Într-adevăr, majoritatea experților recomandă ca bananele să fie prezente în toate dietele. Asta pentru că au și rolul de a îmbunătăți tranzitul intestinal.

Bananele sunt un fruct popular pentru a fi consumat înainte și după antrenamente, precum și dimineața la micul dejun. Cu toate acestea, cercetări recente au arătat că cel mai bun moment al zilei pentru a mânca banane este chiar înainte de a merge la culcare. Iată ce beneficii mai au bananele pentru sănătate:

Odihnă îmbunătățită

Bananele te ajută să dormi mai bine, mai mult și mai profund. Potrivit cercetărilor, acest lucru se datorează creșterii melatoninei, hormonul responsabil pentru controlul ciclului în care o persoană doarme. Mâncând două banane pe zi, dintre care una seara, vom obține suficientă melatonină pentru a dormi mai bine.

Pun capăt anemiei sau oboselii

Bananele sunt perfecte pentru a elimina oboseala și pentru a reface forțele în timpul sau după exercițiile fizice. Aceasta conține zaharuri care permit acest lucru, iar combinația de carbohidrați și potasiu ajută la menținerea unei activități musculare prelungite.

Vitamina B6 și acidul folic contribuie la întărirea sistemului imunitar și a sistemului nervos. Astfel, includerea acestuia seara poate preveni oboseala generală.

Anti-insomnie

Unul dintre cele mai bune motive pentru a include bananele în dieta noastră înainte de a merge la culcare este că acestea pot preveni insomnia. Triptofanul, un aminoacid care ajută la producerea de serotonină, este prezent în acest fruct care ajută la reglarea somnului.

În cazul triptofanului, acest aminoacid nu este produs de organismul însuși, așa că este indicat să mâncați o banană seara pentru a ajuta la dezvoltarea acestuia și a dormi mai bine.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum apare insuficiența cardiacă și ce trebuie să facem pentru a ne feri de complicații
Excesul de zahăr din sânge scade elasticitatea vaselor de sânge și le face să...
Ficatul produce HDL colesterol, dar și intestinul subțire. Cum facem să ne fie...
Prea mult zahăr în sânge face ca în fluxul sanguin să existe o așa numită stare...
Ce înseamnă bogăția alimentară pentru organism. Medicii ne explică la ce riscuri...
Ce înseamnă să mâncăm sănătos. Miturile despre grăsimi și dulciuri, demontate

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies