Cel mai bun obicei alimentar pentru o scădere rapidă în greutate


Atunci când încercați să pierdeți kilograme rapid, doriți să găsiți metode ușoare și durabile care nu numai că vă vor ajuta să pierdeți rapid în greutate, dar vă vor ajuta și să vă mențineți greutatea pe termen lung.

Sursă foto: Unsplash

Spre deosebire de dietele de modă, încorporarea anumitor alimente și băuturi în dietă poate ajuta, precum și adoptarea anumitor obiceiuri sănătoase.

Potrivit Lisei R. Young, autoarea cărții Finally Full, Finally Slim și The Portion Teller Plan, cel mai bun obicei alimentar pentru o pierdere rapidă în greutate este controlul porțiilor, scrie Eatthis.com

"Cred foarte mult în crearea unor obiceiuri sănătoase. Prin urmare, votez pentru controlul porțiilor", spune Young. "Porțiile mai mari au mai multe calorii decât cele mici, așa că este important să mănânci porții mai mici de alimente cu conținut caloric ridicat".

Câteva exemple pe care Young le sugerează sunt consumul de porții mai mici de alimente ultraprocesate, cum ar fi cartofii prăjiți, sucurile și produsele de patiserie.

"Desigur, cel mai bine este să le elimini pe acestea, dar, deoarece nu este sustenabil, practicarea controlului porțiilor este o opțiune mai sănătoasă", explică dieteticianul.

În afară de creșterea în greutate, consumul constant de alimente procesate ar putea duce la alte probleme, cum ar fi un sistem imunitar slăbit și o creștere a riscului de a suferi de anumite boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2.

Alături de reducerea consumului sau eliminarea acestor alimente, Young sugerează, de asemenea, creșterea aportului de fructe și legume în dietele noastre.

Sursă foto: Unsplash

vezi emisiunile doctor de bine

„Timpul înseamnă viață”, o campanie care ne învață cum să recunoaștem...
„Timpul înseamnă viața” în lupta cu AVC. Despre simptomele și importanța...
Prea multă grăsime pe burtă? Nu este doar un inconvenient estetic. La ce riscuri...
De ce dinții pot cauza digestie incorectă?
Oboseala continuă, simptom al unor probleme de inimă sau plămâni. Cum putem preveni...
Pacienții cu diabet își pierd dinții mai ușor. Cum putem ține glicemia sub control...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies