Cine nu trebuie să mănânce carne de miel. Persoanele care își pot pune sănătatea în pericol 


Se apropie Paștele, iar friptura de miel este unul dintre preparatele vedetă, care nu lipsește de mesele românilor în perioada sărbătorilor pascale. 


Specialiștii atrag însă atenția că acest tip de carne poate provoca mari probleme de sănătate pentru anumite persoane. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi spunea că friptura de miel este greu de digerat, iar unele persoane nu ar trebui să o consume deloc. 

Carnea de miel nu este recomandată persoanelor care au afecțiuni la nivelul ficatului, rinichilor sau pancreasului. 

De asemenea, carnea de miel poate fi periculoasă și pentru persoanele care suferă de afecțiuni cardio-vasculare. Un miel trebuie să aibă în jur de 14 kilograme, atunci când este tăiat. În cazul în care este mai mic, acesta prezinta o cantitate prea mare de tip colagenic, care se digeră mult mai greu.

Alimentele cu care nu trebuie consumată carnea de miel

Carnea de miel este greu de digerat și nu trebuie combinat cu cartofi, pâine sau mămăligă. Cea mai potrivită combinație este cea cu salată verde. 

În ceea ce privește modul de preparare, carnea de miel este bine să fie preparată la cuptor, sau la grătar, în niciun caz prăjită. 

„Indicat este să mâncăm miel făcut la cuptor. Mai merge și înăbușit, la grătar sau stufat, în niciun caz prăjit. Ciorba e recomandat să fie acrită cu borș și să o facem din porțiuni din picioare și intestine.

În niciun caz cu orez, cartofi, pâine, paste sau mămăligă. O vor face și mai greu de digerat. Garnitura de legume este foarte indicată, fibrele din acestea ajutând digestia”, spunea specialistul.  

Câte calorii are carnea de miel 

Carnea de miel este o foarte bogată caloric, deoarece are mai multe grăsimi decât carnea de vițel, de aceea este recomandat un consum moderat. 

De asemenea, carnea de miel conține substanțe care formează acidul uric în organism. Acumularea de acid uric în exces şi imposibilitatea eliminării lui cauzează gută şi creşte riscul formării pietrelor la rinichi.

În cazul copiilor, carnea de miel poate provoca și alergii, datorită proteinei proaspete pe care o are. Aceste reacții pot apărea chiar și după 12 ore de la consumul ei. 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce e bine să îți pui biroul înclinat la 15 grade și să stai cu picioarele...
Cum poți afla dacă ai infecția HPV și cum o poți trata pentru a nu ajunge la...
Apa și aerul introduse în dulciuri pot trata dependența de zahăr
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 mai 2023
Ce trebuie să fac să am peste 1.000 de tipuri de bacterii în intestin
Ce este teoria igienei și ce trebuie de reținut când vine vorba de copiii noștri....

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies