Consumul excesiv de maioneză poate avea consecințe grave pentru sănătatea oamenilor, deoarece poate duce la creșterea colesterolului și a trigliceridelor, precum și la boli cardiovasculare, diabet și exces de greutate.
Este important să se mențină un consum moderat al acestui aliment, deoarece doar o lingură zilnică de maioneză asigură 70 de kilocalorii, trei grame de carbohidrați, cinci grame de grăsimi și trei grame de proteine.
Consumul excesiv de maioneză, la fel ca multe alte alimente, poate duce la supraponderabilitate și, ca o consecință, la bolile pe care aceasta le presupune.
Ingredientele de bază ale acestui dressing sunt apa, uleiul, oul, oțetul, sarea și lămâia. Cu toate acestea, pentru a obține consistența cunoscută a produsului, producătorii folosesc aditivi, agenți de îngroșare și stabilizatori, cum ar fi amidonul de porumb, amidonul modificat și gume.
În timpul producției, acesta este supus unui proces de pasteurizare pentru a reduce riscul de contaminare microbiană. Nivelul său de aciditate creează o barieră protectoare pentru a preveni dezvoltarea microbiană și producerea de toxine.