Cum să te bucuri de sărbători fără să te îngrași. Trucuri de la nutriționiști 


Sărbătorile sunt, pentru mulți, o perioadă de relaxare și de plăcere. Sarmale, carne de porc, piftii, cârnați, șuncă, jumări, salata de boeuf sunt doar câteva dintre preparatele pe care le consumăm în această perioadă, așa că nu este surprinzător faptul că oamenii se îngrașă în decembrie.


Un studiu efectuat pe 1.000 de persoane din Marea Britanie, Portugalia și Danemarca a arătat că oamenii au luat în medie 1,35% din greutatea corporală în perioada Crăciunului. Deși o parte din această greutate a fost pierdută în lunile următoare, a rămas cu 0,35% peste greutatea de dinainte de Crăciun. 

Pe termen lung, menținerea unei greutăți sănătoase în general poate contribui la prevenirea bolilor cronice. Dar creșterea în greutate de sărbători nu este sfârșitul lumii, spun experții.

Ce trebuie să facem ca să nu ne îngrășăm de sărbători 

1. Mănâncă în mod conștient

Mâncatul conștient înseamnă să mănânci fără distrageri (cum ar fi telefonul sau televizorul), concentrându-te asupra senzațiilor de mâncare, încetinind și acordând atenție semnalelor de foame ale corpului tău.

În acest fel, este mai puțin probabil să mâncați prea mult - cercetările sugerează că creierul nostru are nevoie de până la 20 de minute pentru a înregistra faptul că suntem sătui. 

2. Nu te lăsa ademenit de alimente ultraprocesate

Alimentele ultraprocesate pot fi o parte importantă a sezonului de sărbători și foarte ușor de mâncat în exces. Un mic studiu realizat în 2019 de National Institutes of Health a constatat că dietele bogate în alimente ultraprocesate i-au determinat pe oameni să mănânce în medie cu 500 de calorii în plus pe zi și să ia mai mult în greutate în comparație cu cei care au consumat alimente proaspete.

3. Plimbări zilnice în aer liber 

Exercițiile fizice nu sunt atât de utile pentru pierderea în greutate pe cât cred mulți oameni, dar pot ajuta la prevenirea creșterii în greutate. Se recomandă 10.000 de pași pe zi pentru o stare de bine.

4. Nu beți în exces

Sărbătorile înseamnă adesea o mulțime de ocazii sociale în care se consumă alcool, dar consumul conștient și moderat poate ajuta la limitarea creșterii în greutateJacks. Se recomandă alternarea băuturilor alcoolice cu apă.

vezi emisiunile doctor de bine

Banane, prune uscate și pește gras. Așa apare buna dispoziție. Explicații, la...
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
Ne doare genunchiul, umărul ori cotul? Vorbim în acest caz de inflamația cronică....
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
De ce trebuie să evităm carnea roșie în timpul unei infecții respiratorii. Explicațiile...
Motivul pentru care primăvara este anotimpul în care răcim ușor. De vină nu sunt...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies