De ce ai poftă de dulciuri în timpul menstruației?


Ni s-a întâmplat tuturor și este complet normal. Îți spunem de ce ai pofte de dulce în timpul menstruației și cum să o controlezi pentru a nu-ți afecta sănătatea.


Atunci când sunteți la menstruație, hormonii luteinizanți și hormonii care stimulează foliculii promovează ovulația și stimulează ovarele să producă estrogen și progesteron. Atâta fluctuație hormonală aduce cu sine o serie de simptome.

Se instalează oboseala menstruală, durerile de cap, migrenele și crampele clasice. Balonarea și pofta de dulciuri, carbohidrați și grăsimi sunt, de asemenea, tipice, dar de unde provin acestea?

De ce ai poftă de dulciuri în timpul menstruației

Este ușor să te lași dus de val de ceea ce îți cere corpul tău, dar dacă dai frâu liber poftelor în timpul menstruației, pot apărea unele probleme de sănătate. Iată ce le provoacă și cum să le controlați.

Nivelurile ridicate de estrogen în "acele zile" provoacă o scădere a nivelului de zahăr din sânge, astfel încât creierul tânjește după alimente bogate în zahăr. În plus, producția de serotonină, hormonul fericirii, scade, iar zahărul stimulează producția acestuia.

Organismul trebuie să refacă energia necesară pentru a reface mucoasa uterină și pentru a elimina toxinele acumulate în cele 28 de zile anterioare. De aceea apar și poftele de carbohidrați.

Și, deși este adevărat că putem sătura pofta într-o anumită măsură, nivelul glicemiei crește foarte repede cu aceste alimente și scade foarte repede. Vei avea o stare de anxietate și sensibila dacă exagerezi cu ciocolata, înghețata și chipsurile.

Ideal este să ai o dietă echilibrată, să te hidratezi, să faci exerciții fizice pentru a promova producția de hormoni fericiți și, bineînțeles, să te odihnești și să îți răsfeți corpul.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum apare insuficiența cardiacă și ce trebuie să facem pentru a ne feri de complicații
Excesul de zahăr din sânge scade elasticitatea vaselor de sânge și le face să...
Ficatul produce HDL colesterol, dar și intestinul subțire. Cum facem să ne fie...
Prea mult zahăr în sânge face ca în fluxul sanguin să existe o așa numită stare...
Ce înseamnă bogăția alimentară pentru organism. Medicii ne explică la ce riscuri...
Ce înseamnă să mâncăm sănătos. Miturile despre grăsimi și dulciuri, demontate

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies