De ce nu este recomandat consumul de cafea pe timp de caniculă


Specialiștii atrag atenția asupra consumului de cafea în timpul perioadelor cu temperaturi ridicate.

Sursă foto: Shutterstock

Experții spun că nu este recomandat să se consume cantități mari de cafea pe timp de caniculă.

Cafeaua are proprietăți diuretice, deci deshidratează organismul. Canicula face și ea corpul să se dehidrateze prin transpirație, astfel că este recomandat să înlocuim ceașca de cafea cu un pahar cu apă cu lămâie. Și acesta din urmă are rolul de a ne ajuta să ne trezim și să ne recăpătăm forțele dimineața.

Totuși, în cazul în care nu putem renunța deloc la cafea, este recomandat ca după ceașca de cafea de dimineață să bem cel puțin 500 ml de apă.

Mai mult, dacă putem, ar fi bine să consumăm cafea rece în locul celei calde.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

De ce tind românii să exagereze cu mâncarea și cumpărăturile de sărbători
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 noiembrie 2021
Patru principii alimentare care înseamnă, de fapt, o alimentație sănătoasă
Cum păcălește SARS-CoV-2 sistemul imunitar în lipsa vaccinării și ce se întâmplă...
Cât de des este necesară o vaccinare anti-pneumococică. Infecția poate fi mai...
Substanțele nutritive prezente în mâncare care ne pot influența dispoziția

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies