Dieta care reduce riscul de a dezvolta demență sau boli cardiovasculare 


O dietă simplă și ușor de urmat este din ce în ce mai populară datorită benefiilor sale imense pentru sănătate. 


Studii recente au arătat că dieta mediteraneană bazată pe nuci, fructe de mare, cereale integrale, grăsimi sănătoase și legume, reduce riscul de demență și de boli cardiovasculare. 

Dieta care prelungește viața

Adoptarea unei diete mediteraneene ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, potrivit unui nou studiu publicat în revista Heart.

"Am descoperit că o dietă mediteraneană a fost benefică pentru femei, acestea prezentând un risc cu 24% mai redus de a dezvolta o boală cardiovasculară şi un risc cu 23% mai redus de mortalitate", au scris autorii studiului de la Universitatea din Sydney, Australia

O cercetare separată sugerează că persoanele care urmează această dietă prezintă un risc redus de a dezvolta demenţă mai târziu în viaţă.

Datele sugerează că un consum mare de alimente pe bază de plante ar putea avea un „efect protector” împotriva demenței, indiferent de riscul genetic al unei persoane

Cea mai bună dietă de slăbit din lume

A fost desemnată cea mai eficientă dietă din lume, pentru al șaselea an consecutiv. Stilul mediteranean de alimentație a obținut titlul de cea mai bună dietă generală, potrivit clasamentelor 2023 anunțate de U.S. News & World Report.

Dieta Mediteraneană a fost desemnată cea mai bună dietă pentru probleme ale inimii, pentru diabetici și cea mai sănătoasă și ușor de urmat.

Numeroase studii au descoperit că dieta mediteraneană poate reduce riscul de diabet, colesterol ridicat, demență, pierderi de memorie, depresie și cancer de sân. Mesele din regiunea mediteraneană însorită au fost, de asemenea, legate de oase mai puternice, o inimă mai sănătoasă și o viață mai lungă.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Banane, prune uscate și pește gras. Așa apare buna dispoziție. Explicații, la...
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
Ne doare genunchiul, umărul ori cotul? Vorbim în acest caz de inflamația cronică....
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
De ce trebuie să evităm carnea roșie în timpul unei infecții respiratorii. Explicațiile...
Motivul pentru care primăvara este anotimpul în care răcim ușor. De vină nu sunt...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies