Dietele și pastilele nu detoxifică organismul


Toxina este orice agent care produce un efect nociv asupra organismului. A scapă de ea înseamnă detoxificare, iar corpul are ograne care se ocupă de acest lucru.


Ficatul citește toate toxinele

Detoxificarea se petrece la nivelul celului hepatice. Sângele preia nutrienți și alte substanțe posibil nocive din intestin. Apoi intră în contact cu receptorii celulelor hepatice, care citesc, chimic, fiecare informație adusă prin sânge.

Celula hepatică e mare și poate ‘’sa citească’’ mult sânge dintr-o dată. Sesizează orice toxină și o prelucrează până la un nivel nepericulos pentru tot organismul.

Structurile care fac aceste activitati metabolice se numesc lizozomi. Între ei, găsim autofagozomii, adică structuri care reciclează, chiar pentru celula hepatică, tot ce e bun. Și scapă de orice e inutil. Acest circuit se întâmplă permanent.

De asemenea, dacă o structură din interiorul celulei îmbătrânește, începe procesul de construire a uneia noi. Ulterior, structura bătrână este distrusă și înlocuită.

Ficatul nu stochează toxine, nu are aceasta capacitate, așadar e imposibil să detoxifici ficatul.

De ce nu ne detoxifică medicamentele?

Orice medicament trece prin stomac, apoi coboară în intestinul subțire și va intra în circuitul sanguin. Prin sânge, ajunge direct la ficat. Va fi detoxifiat la acest nivel până la un nivel acceptat de organism. Cu cât mai puține medicamente inutile, cu atât mai bine.

Dar cum se apără totuși ficatul? Celula are un sistem de antioxidanți, construit sub forma unui scut strategic, care o apară de produși toxici. Glutationul e cel mai important antioxidant, situat chiar în celula hepatică, pe care o și apară.

Ce înseamnă detofixificare?

Răspunsul are patru părți: cât mai puține medicamente inutile, alimente naturale, aer curat și mișcare. Și acum ne uităm la detoxifierea promisă în reclame prin suplimente alimentare, medicamente, diete ori sucuri. 

Spre exemplu, un supliment alimentar va ajunge la ficat, va fi citit, chimic, de către ficat și apoi … descompus si eliminat prin urină. Ficatul nu poate fi detoxifiat, pentru că nu reține toxine!. Chiar el detoxifică. Și procesul se întâmplă permanent! Dar nu este ajutat dacă este bombardat cu medicamente din plante.

Sursă foto: Shutterstock

Vezi și: Doctor de bine - Dr. Dragoș Crețoiu, despre diferentele între o boala genetică și una ereditară

vezi emisiunile doctor de bine

Sânii se autopalpează în fiecare lună. Cancerul descoperit la timp este perfect...
„Doctor de Bine”. Emisiunea integrală din 24 octombrie
De ce ne este atât de greu să rezistăm plăcerii de a mânca ceva bun? Culmea,...
Stresul afectează memoria. Cum rezolvăm perioadele de stres și de anxietate
Ce trebuie să faci atunci când copilul tău vrea produse tip fast food? Interdicția...
Vrei să renunți la fumat? Psihologii susțin că nu voința este cheia

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies