Tocmai asta a arătat o nouă cercetare a grupului non-profit Environmental Working Group (EWG): peste 70% din produsele proaspete ne-ecologice vândute în SUA conțin reziduuri de pesticide. Și, potrivit EWG, unele fructe și legume sunt mai pline de pesticide decât altele.
The Dirty Dozen, așa cum o numește grupul, sunt fructele și legumele cele mai contaminate cu substanțe chimice.
Iată lista fructelor și legumelor cu cel mai mare conținut de pesticide, potrivit studiului:
-
Căpșuni
-
Spanac
-
Varză kale, muștar și salată verde
-
Nectarine
-
Mere
-
Struguri
-
Ardei gras și ardei iute
-
Cireșe
-
Piersici
-
Pere
-
Țelină
- Roșii
Totuși, autorii studiului au realizat și o listă a legumelor și fructelor „curate”, iar pe această listă se regăsesc:
-
Avocado
-
Porumb dulce
-
Ananas
-
Ceapă
-
Papaya
-
Mazăre dulce (congelată)
-
Sparanghel
-
Pepene galben
-
Kiwi
-
Varză
-
Ciuperci
-
Pepene galben
-
Mango
-
Pepene verde
-
Cartofi dulci
Sursă foto: Unsplash