Fructele și legumele cu cel mai mare conținut de pesticide


Întotdeauna este o idee bună să includem fructe și legume proaspete în dieta noastră, însă trebuie să ne gândim și la faptul că acestea pot fi tratate cu pesticide periculoase. 

Sursă foto: Unsplash

Tocmai asta a arătat o nouă cercetare a grupului non-profit Environmental Working Group (EWG): peste 70% din produsele proaspete ne-ecologice vândute în SUA conțin reziduuri de pesticide. Și, potrivit EWG, unele fructe și legume sunt mai pline de pesticide decât altele.

The Dirty Dozen, așa cum o numește grupul, sunt fructele și legumele cele mai contaminate cu substanțe chimice.

Iată lista fructelor și legumelor cu cel mai mare conținut de pesticide, potrivit studiului:

  • Căpșuni

  • Spanac

  • Varză kale, muștar și salată verde

  • Nectarine

  • Mere

  • Struguri

  • Ardei gras și ardei iute

  • Cireșe

  • Piersici

  • Pere

  • Țelină

  • Roșii

Totuși, autorii studiului au realizat și o listă a legumelor și fructelor „curate”, iar pe această listă se regăsesc:

  • Avocado

  • Porumb dulce

  • Ananas

  • Ceapă

  • Papaya

  • Mazăre dulce (congelată)

  • Sparanghel

  • Pepene galben

  • Kiwi

  • Varză

  • Ciuperci

  • Pepene galben

  • Mango

  • Pepene verde

  • Cartofi dulci

Sursă foto: Unsplash

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies