Mâncatul după această oră poate crește riscul de cancer cu 25%, avertizează oamenii de știință


 
Între munca de birou, mersul la sală și întâlnirea cu prietenii la bar, cina trece adesea în plan secundar. Cu toate acestea, mâncatul după ora 21:00 ar putea avea efecte dezastruoase asupra sănătății noastre, potrivit unui studiu.


Persoanele care mănâncă în mod obișnuit după ora 21:00 și nu lasă o pauză de două ore între masă și somn au cu 25% mai multe șanse de a face cancer. 

Experții de la Institutul pentru Sănătate Globală din Barcelona au descoperit că acest lucru se datorează faptului că metabolismul începe să încetinească seara - dar mâncatul îl va face să se accelereze din nou.

Acest lucru va avea un impact asupra ceasului intern al organismului, cunoscut sub numele de ritm circadian, care se crede că sporește șansele de a dezvolta cancer de prostată și de sân.

Studii anterioare au sugerat că o alimentație nesincronizată cu ritmul circadian poate crește riscul de boli de inimă, diabet și supraponderabilitate.

Cercetătorii spanioli au analizat dieta și stilul de viață a 621 de pacienți cu cancer de prostată, 1.205 persoane cu cancer de sân și 2.193 de persoane, care nu aveau cancer.

Aceștia au descoperit că persoanele care se culcau la două sau mai multe ore după ce luau cina își reduceau riscul de cancer cu 20 de procente.

În schimb, cei care s-au culcat la mai puțin de două ore după ce au mâncat, și-au crescut riscul de cancer cu 25%.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce e bine să îți pui biroul înclinat la 15 grade și să stai cu picioarele...
Cum poți afla dacă ai infecția HPV și cum o poți trata pentru a nu ajunge la...
Apa și aerul introduse în dulciuri pot trata dependența de zahăr
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 mai 2023
Ce trebuie să fac să am peste 1.000 de tipuri de bacterii în intestin
Ce este teoria igienei și ce trebuie de reținut când vine vorba de copiii noștri....

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies