Mâncatul după această oră poate crește riscul de cancer cu 25%, avertizează oamenii de știință


 
Între munca de birou, mersul la sală și întâlnirea cu prietenii la bar, cina trece adesea în plan secundar. Cu toate acestea, mâncatul după ora 21:00 ar putea avea efecte dezastruoase asupra sănătății noastre, potrivit unui studiu.


Persoanele care mănâncă în mod obișnuit după ora 21:00 și nu lasă o pauză de două ore între masă și somn au cu 25% mai multe șanse de a face cancer. 

Experții de la Institutul pentru Sănătate Globală din Barcelona au descoperit că acest lucru se datorează faptului că metabolismul începe să încetinească seara - dar mâncatul îl va face să se accelereze din nou.

Acest lucru va avea un impact asupra ceasului intern al organismului, cunoscut sub numele de ritm circadian, care se crede că sporește șansele de a dezvolta cancer de prostată și de sân.

Studii anterioare au sugerat că o alimentație nesincronizată cu ritmul circadian poate crește riscul de boli de inimă, diabet și supraponderabilitate.

Cercetătorii spanioli au analizat dieta și stilul de viață a 621 de pacienți cu cancer de prostată, 1.205 persoane cu cancer de sân și 2.193 de persoane, care nu aveau cancer.

Aceștia au descoperit că persoanele care se culcau la două sau mai multe ore după ce luau cina își reduceau riscul de cancer cu 20 de procente.

În schimb, cei care s-au culcat la mai puțin de două ore după ce au mâncat, și-au crescut riscul de cancer cu 25%.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum apare insuficiența cardiacă și ce trebuie să facem pentru a ne feri de complicații
Excesul de zahăr din sânge scade elasticitatea vaselor de sânge și le face să...
Ficatul produce HDL colesterol, dar și intestinul subțire. Cum facem să ne fie...
Prea mult zahăr în sânge face ca în fluxul sanguin să existe o așa numită stare...
Ce înseamnă bogăția alimentară pentru organism. Medicii ne explică la ce riscuri...
Ce înseamnă să mâncăm sănătos. Miturile despre grăsimi și dulciuri, demontate

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies