Mihaela Bilic: Vestea bună este că toți slăbim cu grătar și salată!


La început de an, majoritatea dintre noi ne propunem să slăbim și să adoptăm un stil de viață sănătos cu alimentație echilibrată și mult sport. Pentru că de cele mai multe ori renunțăm destul de repede la aceste rezoluții, nutriționiștii ne sar în ajutor.


Dr. Mihaela Bilic ne propune un set de obiceiuri bune pe care le putem integra în viața de zi cu zi.

Nutriționistul recomandă să adăugăm în planul nostru alimentar proteinele și legumele. Cu multă salată și grătar pierdem garantat din kilogramele nedorite.

"Ca să începeți anul cu dreptul

Există o mulțime de lucruri bune și obiceiuri noi pe care le putem “adopta”, nu doar pentru slăbit, ci ca stil de viață sănătos. 

- Primul ar fi eliminarea ronțăielilor dintre mese. Faceți curățenie în programul alimentar și limitați-vă la 3 mese principale, fără nimic de ciugulit, nici dulce, nici sărat, nici migdale, nici covrigei, nici biscuiți

- Alt obiectiv: limitarea consumului de zahăr. Nu consumați niciun lichid care are calorii, nici sucuri fresh sau naturale, nici băuturi carbogazoase, nici bere sau alcool. Fructele se mănâncă ca atare, mestecate, pe post de desert sănătos. Cat despre prăjituri, o dată sau de 2 ori pe săptămână, ca premiu. 

- Nu în ultimul rând ajustați dimensiunea porției și aveți grijă ca farfuria de mâncare să nu depășească dimensiunea palmelor voastre, fără posibilitate de supliment!

Toată lumea slăbește cu proteine și multe legume. Indiferent că se numește salată, ciorbă sau tocăniță. Mâncarea trebuie să conțină 80% legume și 20% carne, pește, ouă sau brânză. 

Învățați să umpleți farfuria cu legume, au puține calorii, apă, fibre vitamine și minerale. Iar proteinele și grăsimile sunt “condimentele” care țin de foame și dau gust. 

Cu toții ne îngrășăm din paste, pizza și pâine,  combinate cu grăsime. Însă vestea bună este că toți slăbim cu grătar și salată!", spune Mihaela Bilic într-o postare pe Facebook.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Banane, prune uscate și pește gras. Așa apare buna dispoziție. Explicații, la...
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
Ne doare genunchiul, umărul ori cotul? Vorbim în acest caz de inflamația cronică....
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
De ce trebuie să evităm carnea roșie în timpul unei infecții respiratorii. Explicațiile...
Motivul pentru care primăvara este anotimpul în care răcim ușor. De vină nu sunt...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies