Mit sau adevăr. Cola zero nu are într-adevăr calorii? 


Coca-Cola este aproape sigur cea mai cunoscută băutură din lume. Potrivit cifrelor companiei, în fiecare zi se vând peste 1,9 miliarde de Coca-Cola. Sunt disponibile patru sortimente: Original, Zero Zahăr, Light și Zero Zahăr și Zero Cafeină. 


"Misterul" Coca-Cola fără calorii

Unii oameni cred că aceasta este doar o strategie de marketing, dar nu este așa. De fapt, există varietăți de Coca-Cola care nu au calorii și există două motive pentru acest lucru.

Coca-Cola Zero sau Coca-Cola dietetică este fabricată folosind îndulcitori artificiali, care au calorii. Cu toate acestea, cheia este modul în care organismul asimilează acești îndulcitori.

Orice aliment care are aminoacizi, grăsimi sau zaharuri este descompus în organism și transformat în energie. Cu toate acestea, nu este cazul în cazul îndulcitorilor. Acestea sunt asimilate direct prin activarea receptorilor gustativi, dar fără a contribui cu caloriile lor.

Pur și simplu, putem gusta îndulcitorii. Cu toate acestea, deoarece nu pot fi descompuse și utilizate de organism ca zaharurile convenționale, ele trec prin sistemul digestiv în întregime, fără a furniza calorii.

La aceasta se adaugă conținutul ridicat de îndulcitori din Coca-Cola Zero. Unul dintre cele mai abundente este aspartamul, care este de 200 de ori mai dulce decât zahărul. Prin urmare, este nevoie de infinit mai puțin aspartam pentru a obține același nivel de dulceață ca și zahărul.

În fine, trebuie menționat că Coca-Cola Zero sau Coca-Cola dietetică are calorii: 0,2 kilocalorii la 100 de mililitri. De ce sunt vândute ca "zero calorii"? Pentru că legea permite ca toate băuturile cu mai puțin de 4 kilocalorii la 100 de mililitri să fie etichetate ca fiind "fără calorii".

vezi emisiunile doctor de bine

Cum apare insuficiența cardiacă și ce trebuie să facem pentru a ne feri de complicații
Excesul de zahăr din sânge scade elasticitatea vaselor de sânge și le face să...
Ficatul produce HDL colesterol, dar și intestinul subțire. Cum facem să ne fie...
Prea mult zahăr în sânge face ca în fluxul sanguin să existe o așa numită stare...
Ce înseamnă bogăția alimentară pentru organism. Medicii ne explică la ce riscuri...
Ce înseamnă să mâncăm sănătos. Miturile despre grăsimi și dulciuri, demontate

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies