Mit sau adevăr. Cola zero nu are într-adevăr calorii? 


Coca-Cola este aproape sigur cea mai cunoscută băutură din lume. Potrivit cifrelor companiei, în fiecare zi se vând peste 1,9 miliarde de Coca-Cola. Sunt disponibile patru sortimente: Original, Zero Zahăr, Light și Zero Zahăr și Zero Cafeină. 


"Misterul" Coca-Cola fără calorii

Unii oameni cred că aceasta este doar o strategie de marketing, dar nu este așa. De fapt, există varietăți de Coca-Cola care nu au calorii și există două motive pentru acest lucru.

Coca-Cola Zero sau Coca-Cola dietetică este fabricată folosind îndulcitori artificiali, care au calorii. Cu toate acestea, cheia este modul în care organismul asimilează acești îndulcitori.

Orice aliment care are aminoacizi, grăsimi sau zaharuri este descompus în organism și transformat în energie. Cu toate acestea, nu este cazul în cazul îndulcitorilor. Acestea sunt asimilate direct prin activarea receptorilor gustativi, dar fără a contribui cu caloriile lor.

Pur și simplu, putem gusta îndulcitorii. Cu toate acestea, deoarece nu pot fi descompuse și utilizate de organism ca zaharurile convenționale, ele trec prin sistemul digestiv în întregime, fără a furniza calorii.

La aceasta se adaugă conținutul ridicat de îndulcitori din Coca-Cola Zero. Unul dintre cele mai abundente este aspartamul, care este de 200 de ori mai dulce decât zahărul. Prin urmare, este nevoie de infinit mai puțin aspartam pentru a obține același nivel de dulceață ca și zahărul.

În fine, trebuie menționat că Coca-Cola Zero sau Coca-Cola dietetică are calorii: 0,2 kilocalorii la 100 de mililitri. De ce sunt vândute ca "zero calorii"? Pentru că legea permite ca toate băuturile cu mai puțin de 4 kilocalorii la 100 de mililitri să fie etichetate ca fiind "fără calorii".

vezi emisiunile doctor de bine

Cum poți afla dacă ai infecția HPV și cum o poți trata pentru a nu ajunge la...
Apa și aerul introduse în dulciuri pot trata dependența de zahăr
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 mai 2023
Ce trebuie să fac să am peste 1.000 de tipuri de bacterii în intestin
Ce este teoria igienei și ce trebuie de reținut când vine vorba de copiii noștri....
Topul afecțiunilor ușoare ale copilăriei, neplăcute pentru cei mici, dar și pentru...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies