Pericolele dietei keto – boli cronice și forme grave de COVID-19


O echipă de oameni de știință a analizat 120 de studii despre nutriție și au publicat o serie de pericole majore la care se expun cei care aleg să urmeze dieta ketogenică, arată concluziile din Frontiers in Nutrition.

Sursă foto: Shutterstock

Chiar dacă dieta keto este una dintre cele mai populare pentru că ajută la topirea rapidă a kilogramelor, această cură de slăbire poate să provoace afecțiuni grave.

Dieta keto presupune o alimentație cu un conținut scăzut de carbohidrați, despre care cercetătorii spun că ar provoca apariția unor boli cronice. Acest lucru se datorează faptului că alterarea unei diete normale poate afecta modul în care organismul metabolizează grăsimile.

De asemenea, aportul ridicat de carne, brânză, uleiuri duce la un risc semnificativ crescut pentru mai multe boli cronice, cum ar fi cancerul de colon, bolile cardiovasculare și chiar Alzheimer. Mai mult, femeile însărcinate care au urmat dieta keto pot naște copii cu probleme ale coloanei vertebrale sau ale nivelului tubului neural al creierului.

Totodată, unul dintre autorii studiulu a conchis că alimentele incluse în dieta keto pot crește riscul de dezvoltare a formelor grave de COVID-19.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

De ce e bine să îți pui biroul înclinat la 15 grade și să stai cu picioarele...
Cum poți afla dacă ai infecția HPV și cum o poți trata pentru a nu ajunge la...
Apa și aerul introduse în dulciuri pot trata dependența de zahăr
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 mai 2023
Ce trebuie să fac să am peste 1.000 de tipuri de bacterii în intestin
Ce este teoria igienei și ce trebuie de reținut când vine vorba de copiii noștri....

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies