Pericolele dietei keto – boli cronice și forme grave de COVID-19


O echipă de oameni de știință a analizat 120 de studii despre nutriție și au publicat o serie de pericole majore la care se expun cei care aleg să urmeze dieta ketogenică, arată concluziile din Frontiers in Nutrition.

Sursă foto: Shutterstock

Chiar dacă dieta keto este una dintre cele mai populare pentru că ajută la topirea rapidă a kilogramelor, această cură de slăbire poate să provoace afecțiuni grave.

Dieta keto presupune o alimentație cu un conținut scăzut de carbohidrați, despre care cercetătorii spun că ar provoca apariția unor boli cronice. Acest lucru se datorează faptului că alterarea unei diete normale poate afecta modul în care organismul metabolizează grăsimile.

De asemenea, aportul ridicat de carne, brânză, uleiuri duce la un risc semnificativ crescut pentru mai multe boli cronice, cum ar fi cancerul de colon, bolile cardiovasculare și chiar Alzheimer. Mai mult, femeile însărcinate care au urmat dieta keto pot naște copii cu probleme ale coloanei vertebrale sau ale nivelului tubului neural al creierului.

Totodată, unul dintre autorii studiulu a conchis că alimentele incluse în dieta keto pot crește riscul de dezvoltare a formelor grave de COVID-19.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Sânii se autopalpează în fiecare lună. Cancerul descoperit la timp este perfect...
„Doctor de Bine”. Emisiunea integrală din 24 octombrie
De ce ne este atât de greu să rezistăm plăcerii de a mânca ceva bun? Culmea,...
Stresul afectează memoria. Cum rezolvăm perioadele de stres și de anxietate
Ce trebuie să faci atunci când copilul tău vrea produse tip fast food? Interdicția...
Vrei să renunți la fumat? Psihologii susțin că nu voința este cheia

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies