Ridichiile, un aliment minune al primăverii


Ridichiile sunt un adevărat aliment minune prin prisma beneficiilor pe care consumul lor îl are asupra organismului. 

Sursă foto: Pixabay

Fie că le consumăm în combinație cu gustoasa salată verde cu ceapă sau le mâncăm ca atare, ridichiile roșii sunt bune pentru sănătatea ficatului, a inimii sau a pielii. 

Ridichiile sunt benefice pentru ficat datorită proprietăților lor detoxifiante și grație faptului că au capacitatea de a regla și reuce nivelul de bilirubină, un compus responsabil de apariția icterului. 

Mai mult decât atât, ridichiile au și proprietăți diuretice, mărind producția de urină în mod natural. De asemenea, protejează rinichii și reduc riscul de apariție a infecțiilor urinare. 

Ridichiile conțin antocianină, care previne inflamarea venelor și arterelor. În plus, conțin o cantitate însemnată de potasiu, mineral esențial pentru reglarea tensiunii arteriale. 

Nu în ultimul rând, ridichiile contribuie la menținerea frumuseții pielii, grație conținutului ridicat de vitamina C, fosfor, zinc și complexului de vitamine B. 

Sursă foto: Pixabay

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies