De ce se apucă adolescenții de fumat – STUDIU


National Health Service (NHS), sistemul de sănătate britanic, a publicat noi date privind fumatul în rândul adolescenților.

Sursă foto: Shutterstock

The Guardian scrie că, potrivit experților, principalul motiv pentru care adolescenții se apucă de fumat este faptul că văd acest obicei la părinții sau tutorii lor. De asemenea, copiii erau mai predispuși să fumeze dacă oricare dintre părinți a fumat în trecut, chiar dacă nu erau fumători actuali, a arătat aceeași cercetare.

Astfel, potrivit celor mai recente date din campania Better Health Smoke Free, 4,9% dintre adolescenții ai căror părinți fumează s-au apucat de fumat, în timp ce doar 1,2% dintre adolescenții ai căror părinți nu fumează s-au apucat de fumat.

Experții în sănătate îi îndeamnă pe părinți să renunțe la fumat pentru a-i ajuta pe copiii lor să nu îmbrățișeze acest viciu. În acest fel, adulții își fac un serviciu și propriilor persoane, având în vedere că fumatul este unul dintre obiceiurile care dăunează grav sănătății.

„Știm că mulți oameni încearcă să renunțe la fumat în ianuarie și, deși există atât de multe motive întemeiate pentru a renunța la fumat, sperăm că noua campanie – prin evidențierea legăturii intergeneraționale cu fumatul cu părinții care își influențează copiii – va fi motivația suplimentară de care mulți au nevoie pentru a renunța definitiv la țigări în acest an”, a explicat Maggie Throup, Ministrul britanic pentru Vaccinuri și Sănătate Publică.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: 

vezi emisiunile doctor de bine

Banane, prune uscate și pește gras. Așa apare buna dispoziție. Explicații, la...
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
Ne doare genunchiul, umărul ori cotul? Vorbim în acest caz de inflamația cronică....
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
De ce trebuie să evităm carnea roșie în timpul unei infecții respiratorii. Explicațiile...
Motivul pentru care primăvara este anotimpul în care răcim ușor. De vină nu sunt...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies