Legătura dintre renunțarea la fumat și obezitate – STUDIU


O cercetare recentă arată o posibilă legătură între renunțarea la fumat și obezitate, scrie revista Nature.

Sursă foto: Shutterstock

Studiul a fost realizat de oamenii de știință israelieni și a descoperită că există o legătură între cele două situații. Rezultatele au fost date publicității de Institutul de Știinţă Weizmann (WIS) din Israel.

Nu de puține ori, oamenii care au renunțat la fumat au observat că se îngrașă, deși nu își modifică obiceiurile alimentare. Experții israelieni au descoperit că obezitatea care apare după renunţarea la fumat poate fi cauzată de compuşii ce modulează greutatea eliberaţi de flora intestinală.

Această descoperire îi poate ajuta pe cercetători să dezvolte noi tratamente care să contracareze acest efect nedorit al renunțării la fumat. Mai mult, poate reprezenta un punct de pornire pentru tratamente împotriva obezității și la nefumători.

Rezultatele au fost obținute în urma unor teste pe șoareci de laborator. Animalele care au fost expuse la fum de țigară nu au crescut în greutate, nici măcar cu o dietă bogată în zahăr și grăsimi. Acest fapt se datorează faptului că nicotina modifică flora bacteriană intestinală și metabolismul. Odată eliminat fumul de țigară, șoarecii au început să se îngrașe, semn că în lipsa influenței compușilor din țigară, metabolismul funcționează diferit. Același lucru se întâmplă și în cazul oamenilor.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Cum detectăm stresul cronic și care sunt soluțiile
Beneficiile cafelei. Câte cești trebuie să bem pentru a slăbi mai eficient
Ce este „gândirea catastrofică” și cum învățăm să o gestionăm
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 02 octombrie 2022
Cum putem prepara cartoful fără să aducă la pachet kilograme nedorite
Povestea electricității în organismul uman. Legătura dintre organele vitale și...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies