STUDIU: Fumătorii, predispuși la dezvoltarea unei forme grave de COVID-19


Un studiu recent, realizat în Marea Britanie, arată care sunt riscurile la care se expun fumătorii în pandemie.

Sursă foto: Shutterstock

Studiul UK Biobank, publicat în revista Thorax, citat de News Medical Life Science, arată că fumătorii prezintă un risc mai mare de a contracta virusul SARS-CoV-2 și, în plus, în cazul infecției, fumatul agravează simptomele COVID-19 şi sechelele pe care boala le lasă asupra organismului.

Cercetătorii a descoperit că persoanele care fumează prezintă un risc cu 80% mai mare de a fi internaţi în spital şi de a muri din cauza bolii COVID-19, în comparație cu nefumătorii. În plus, predispoziţia genetică la fumat este asociată cu 45% risc mai mare de infectare cu SARS-CoV-2 şi cu 60% mai ridicat de a fi internat în spital cu COVID.

Rezultatele au fost obținute în urma analizării a 400.000 de dosare medicale și certificate de deces ale pacienților COVID din Marea Britanie.

Medicii au avertizat, odată în plus, că, pe lângă contextul pandemic și predispoziția la contractarea SARS-CoV-2, fumătorii ar trebui să renunțe la acest viciu și pentru că fumatul este responsabil pentru apariția mai multor forme de cancer.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

De ce tind românii să exagereze cu mâncarea și cumpărăturile de sărbători
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 noiembrie 2021
Patru principii alimentare care înseamnă, de fapt, o alimentație sănătoasă
Cum păcălește SARS-CoV-2 sistemul imunitar în lipsa vaccinării și ce se întâmplă...
Cât de des este necesară o vaccinare anti-pneumococică. Infecția poate fi mai...
Substanțele nutritive prezente în mâncare care ne pot influența dispoziția

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies