Cum s-a îmbolnăvit, de fapt, Adda de Borelioză: Am luat-o congenital. Și mama a fost testată pozitiv


Adda duce o luptă destul de grea cu Borelioza (boala Lyme) de aproape doi ani. Artista povestește că este o afecțiune greu de suportat psihic și că oamenii nu sunt informați cu privire la pericolele la care se expun dacă se infectează.


Adda, noi detalii despre boala de care suferă

După ce timp de doi ani, a fost diagnosticată greșit, în luna februarie, Adda a anunțat că suferă de Borelioză. Deși boala este transmisă adesea prin mușcătura căpușelor, solista a aflat cum s-a îmbolnăvit de fapt.

Cântăreața în vârstă 30 de ani a crezut inițial că afecțiunea i-a fost transmisă de înțepătura insectelor purtătoare de bacterii Borrelia, cum sunt căpușele, pleoșnițele sau țânțarii.

În urma multor analize mai amănunțite, Adda a descoperit că a moștenit afecțiunea de la mama ei.

„La analiză e o proteină specifică mușcăturii. La mine a ieșit negativă. Eu nu am luat-o prin mușcătură. Se transmite de la mamă la făt, am luat-o congenital, nu am știut. Am aflat că are și ea, m-a pus doctorul să o testez și a ieșit pozitiv. Poți să o ai toată viața, să ai anticorpii, dar sistemul tău imunitar să fie puternic și să trăiești cu ea liniștit”, a dezvăluit ea pentru playtech.ro

„Și bunicii noștri de la țară, care mergeau pe câmp, au fost mușcați și au avut, dar fără simptome. La fel și copiii lor…Dar nepoții care sunt stresați, mânâncă totul procesat, stau în poluare, o manifestă. Eu nu sunt doctor, nu-s de specialitate, dar mi-e ciudă că nu se fac campanii de informare, că dormim în bocanci”, a mai mărturisit Adda.

În prezent artista urmează un tratament agresiv care se va întinde pe o perioadă de doi ani. Totuși, medicii sunt pozitivi în ceea ce privește recuperarea completă a vedetei.

Foto Facebook

vezi emisiunile doctor de bine

„Timpul înseamnă viață”, o campanie care ne învață cum să recunoaștem...
„Timpul înseamnă viața” în lupta cu AVC. Despre simptomele și importanța...
Prea multă grăsime pe burtă? Nu este doar un inconvenient estetic. La ce riscuri...
De ce dinții pot cauza digestie incorectă?
Oboseala continuă, simptom al unor probleme de inimă sau plămâni. Cum putem preveni...
Pacienții cu diabet își pierd dinții mai ușor. Cum putem ține glicemia sub control...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies