Testul de sânge care prezice un atac de cord și un accident cerebral, în următorii 4 ani - VIDEO


Testul de sânge care prezice riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. Are o precizie de două ori mai mare decât testele existente.


Oamenii de știință au dezvoltat un test de sânge care poate prezice cu o probabilitate mult mai mare decât alte teste de până acum dacă o persoană prezintă un risc crescut de atac de cord, accident vascular cerebral și insuficiență cardiacă.

În România în jur de 60% din decese sunt cauzate de bolile cardiovasculare, potrivit datelor Societății Române de Cardiologie.

Cercetătorii au dezvoltat un test de sânge care poate să prevadă dacă o persoană prezintă un risc de atac de cord. Acest test are o precizie de aproximativ două ori mai mare decât cea a testelor de risc existente.

Test bazat pe măsurarea proteinelor din sânge

Testul se bazează pe măsurarea proteinelor din sânge și are o precizie de aproximativ două ori mai mare decât cea a testelor de risc existente. Testul SomaLogic utilizează măsurători ale proteinelor pentru a clasifica persoanele de la risc ridicat la risc scăzut, precum și pentru a oferi un procent de probabilitate ca acestea să sufere un eveniment cardiovascular în următorii patru ani. 

Testul ar putea permite medicilor să determine dacă medicamentele existente ale pacienților funcționează sau dacă au nevoie de medicamente suplimentare, pentru a-și reduce riscul de îmbolnăvire. Noua tehnică este deja disponibilă în SUA și va fi introdusă în curând și în Marea Britanie.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Cum se citeşte în mod corect termenul de valabilitate al produselor alimentare
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 15 mai 2022
Doctor de bine | Care este rolul carbohidraților în alimentație și cine sunt considerați...
Ce tratament necesită alergia la ambrozie. Picăturile de nas nu sunt o soluție
Doctor de bine | Cum le spunem adolescenților că nu este indicat să fumeze la vârste...
Legătura nebănuită dintre gustul mâncării și obezitate. Un studiu pe șoricei...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies