Ce înseamnă, de fapt, confortul pacientului în stomatologie 


Frica de dentist a apărut din cauza experiențelor neplăcute pe care foarte mulți oameni le-au avut în cabinetul stomatologic. În majoritatea cazurilor, vizita la stomatolog însemna durere. 


În prezent, lucrurile s-au schimbat. Și nu. Nu este o exagerare sau o minciună. Stomatologia modernă sau stomatologia digitală are soluții reale pentru problemele pacienților și, mai ales se preocupă de starea de confort a persoanei.

Ai un dinte lipsă? Ai nevoie de un tratament cu implant dentar sau ai nevoie de un tratament de canal? Sau, nu ești tu pacientul, ci fiul sau fiica ta? Poți fi liniștit, deoarece vizita la stomatolog va fi o experiență plăcută și nu trebuie să te mai sperii. 

Confortul pacientului nu este determinat doar de ceea ce se întâmplă efectiv în timpul tratamentului, ci și de ceea ce se întâmplă post-tratament și cum va fi influențată calitatea vieții pacientului. Este deosebit de importantă discuția dintre stomatolog și pacient. Stomatologul trebuie să explice foarte clar, pe înțelesul pacientului ce tip de manopere se recomandă, ce tip de materiale, ce fel de tehnologie este implicată și către ce rezultat ne îndreptăm. Pacientul trebuie să solicite toate clarificările și să respecte indicațiile. Este responsabilitatea medicului de a alege un plan de tratament sigur și predictibil. Tehnologia și materialele din prezent ne oferă deschiderea de a trata pluridisciplinar și cu rezultate pe termen lung și foarte lung. ”, explică Dr. Călin Cobâlaș. 

Durerea nu se justifică, deoarece există o serie de soluții pentru starea de confort a pacientului. Dar nu trebuie să ne limităm doar în acest punct. Stomatologia modernă arată că nu doar managementul durerii ajută ca pacientul să fie în confort. 

Relația stomatolog-pacient este importantă, la fel ca și întreaga experiență din clinică. Nu există ca pacientul să vină în cabinetul stomatologic și lucrurile să se oprească aici. Minim o dată pe an trebuie să realizăm un consult de rutină și astfel vom face prevenție eficientă. Dar cel mai important, pacientul va ști din timp ce probleme are și se vor trata înainte să se agraveze și să apară durerea. Dacă a apărut durerea, există protocoale pentru managementul durerii. De asemenea, pentru un plus în confortul pacientului există locuri de parcare, pentru a nu pierde timp căutăndu-l sau soft-ul digital pentru organizarea informațiilor, a istoricului medical. Ajută foarte mult de asemenea și secția de radiologie încorporată în clinică, pentru ca pacientul să nu mai fie pus pe drumuri”, specifică Andy Osman, manager clinică dentară. 

Deci, nu mai amâna vizita la stomatolog. Ai grijă să alegi specialiști care să se preocupe și de confortul tău, nu doar de realizarea unui tratament. În prezent, ai toate atu-urile de partea ta. Doar să vrei să le folosești. Însă, zâmbetul tău merită.

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies