Ce sunt probioticele şi cum le putem integra într-un stil de viaţă sănătos


În fiecare zi înghițim miliarde de bacterii vii. Ele se găsesc pretutindeni în mediul înconjurător și pe pielea noastră, pe alimentele proaspete/crude, iar unele chiar rezistă la tratamentul termic, supraviețuiesc acidității din stomac și ajung până în intestinul gros.


Cea mai mare parte din bacterii ne sunt necunoscute, însă 95% dintre ele sunt inofensive, măcar și pentru simplu motiv că nu ne pot face rău, pentru că sunt insuficiente ca număr. Ca să producă un efect concret sau o schimbare în vastul ecosistem intestinal este nevoie de un miliard de bacterii.

O mică parte dintre bacteriile pe care le cunoaștem de la A la Z le putem declara ca fiind benefice și le numim probiotice. Dintotdeauna oamenii au mâncat/consumat bacterii probiotice, fără ele nu am exista/supraviețui. În tradițiile și cultura tuturor popoarelor există preparate fermentate, pentru că ele sunt legate în mod intuitiv de sănătate. Bunicii noștri, chiar dacă nu cunoșteau importanța probioticelor, consumau în mod regulat murături, brânzeturi și produse lactate fermentate, borș de acrit ciorba și drojdie pentru crescut pâinea. Fiecare aliment fermentat conține alte culturi bacteriene și din diversitatea lor rezultă sănătatea.

Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro!

vezi emisiunile doctor de bine

Sânii se autopalpează în fiecare lună. Cancerul descoperit la timp este perfect...
„Doctor de Bine”. Emisiunea integrală din 24 octombrie
De ce ne este atât de greu să rezistăm plăcerii de a mânca ceva bun? Culmea,...
Stresul afectează memoria. Cum rezolvăm perioadele de stres și de anxietate
Ce trebuie să faci atunci când copilul tău vrea produse tip fast food? Interdicția...
Vrei să renunți la fumat? Psihologii susțin că nu voința este cheia

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies