Gata cu reflexul de vomă la stomatolog. Mulajele clasice pot fi înlocuite cu succes de scanarea digitală  


Tehnologia digitală care s-a dezvoltat enorm în secolul XXI a simplificat foarte mult stomatologia modernă,atât pentru pacient, cât și pentru medic.


Apariția de dispozitive, aparate și echipamente noi care au înlocuit echipamentele clasice duc la rezultate superioare, reduc timpul alocat tratamentelor și investigațiilor, elimina erorile, riscurile, sporind simțitor confortul pacientului .

Scanarea intra-orală este o tehnica de amprentare digitala , fără atingere, ce înlocuiește clasicele mulaje ale cavității bucale cu diverse linguri și materiale de amprenta. Amprenta clasica prin mulaj se realizează conform stomatologiei tradiționale în doi timpi, adică pentru maxilar superior si inferior, plus ocluzie (mușcătură). Lingurile în care se luau mulajele erau din material plastic cu rigiditate crescută sau metalice, iar materialele care se foloseau erau de două de vâscozitați diferite și fiecare cu timpul lui de acțiune.

„Ceea ce se obținea atât de greu înainte, in stomatologia digitala poate fi realizat extrem de rapid și comod pentru pacient. Avem nevoie de un aparat de scanare intraorală conectat la un computer, care deține un soft de procesare a scanării. Scopul scanării este de captare, stocare și redare computerizata a amprentei digitale a dinților și mucoaselor limitrofe ( gingie, bolta palatină, frenuri).”, explica Dr. Roxana Serb.

Pacientul câștigă timp, precizie și control al rezultatelor. Dar, unul dintre cele mai mari câștiguri pentru pacient este lipsa disconfortului și a senzației de vomă care apare adesea în amprentarea cu mulaj clasic. De asemenea, un aspect important este eliminarea erorilor umane, deoarece precizia scanerului digital este la nivel de micron.

„Rezultatul realizat este modelul virtual al arcadelor dentare ale pacientului . Acest model este transmis prin email laboratorului de tehnica dentara, iar tehnicianul poate sa se apuce imediat de executarea lucrării protetice. Prin metoda clasica tehnicianul imediat ce primea amprenta clasica trebuia să o toarne din ghips și sa o prelucreze modelul pentru a putea executa lucrarea protetica .”, explica Dr. Serb Roxana. „Cel mai mare avantaj in tehnologia digitala este ca medicul împreuna cu pacientul pot verifica designul viitoarei lucrări protetice. Tehnicianul poate proiecta pe modelul digital viitoarele lucrări protetice, indiferent ca sunt bonturi protetice care se insera in implant împreuna cu coroanele dentare sau doar coroanele dentare.”, adauga Dr. Roxana Serb.

Dr. Roxana Șerb are o experiență de peste 12 ani în tratamente stomatologice digitale avansate. Dr. Serb a participat și continua sa participe la cele mai prestigioase evenimente internaționale dedicate manoperelor stomatologice de ultima ora, astfel încât sa poată oferi pacienții săi cele mai bune soluții și un raport eficient calitate-preț.

Pentru mai multe detalii despre Dr. Roxana Serb vizionati subiectele explicate in singura emisiune de stomatologie online: 

 

vezi emisiunile doctor de bine

Sânii se autopalpează în fiecare lună. Cancerul descoperit la timp este perfect...
„Doctor de Bine”. Emisiunea integrală din 24 octombrie
De ce ne este atât de greu să rezistăm plăcerii de a mânca ceva bun? Culmea,...
Stresul afectează memoria. Cum rezolvăm perioadele de stres și de anxietate
Ce trebuie să faci atunci când copilul tău vrea produse tip fast food? Interdicția...
Vrei să renunți la fumat? Psihologii susțin că nu voința este cheia

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies