Stomatologia digitală oferă șansa unui zâmbet perfect: ”Durerea și bugetul nu mai pot fi folosite drept scuze”  


A avea grijă de sănătatea dinților este o responsabilitate pe care fiecare om o are dacă își dorește o viață de calitate.


Până să existe nevoia de a avea un zâmbet frumos, o dantură sănătoasă înseamnă un organism sănătos, alimentație corectă pentru vitalitate optimă și nu numai. Însă, există acest mit conform căruia a merge la stomatolog implică mulți bani, fiind un serviciu scump.

 

“În afară de frica de dentist, mitul că la stomatolog trebuie să cheltuiești mulți bani este cel mai des întâlnit. Trebuie să le contrazic pe amândouă. În prezent, datorită tehnologiei și manoperelor stomatologiei digitale atât durerea, cât și bugetul nu mai pot fi folosite drept scuze”, declară Dr. Simona Boberis. 

“Problemele apar atunci când vizita la stomatolog este amânată sau anulată, atunci când primele semne de probleme dentare sunt neglijate și lăsate să se agraveze. Pacientul așteaptă până nu mai poate ignora durerea și atunci deja vorbim de sume mai mari pentru tratamente, de o perioadă mai lungă de tratament, chiar și de înlocuirea unui dinte prin implant dentar. Dacă s-a ajuns aici, vorbim de probleme grave.”, adaugă Dr. Simona Boberis.

 

În ceea ce privește frica, stomatologia digitală înseamnă tratamente fără durere, cu controlul rezultatelor și personalizare 100% pentru fiecare pacient, explică Dr. Boberis. Pacientul are opțiunea de anestezie, inclusive anestezie digitală, astfel încât să fie în confort maxim. De asemenea, investigațiile 2D și 3D oferă precizie complete cu privire la diagnostic.  Planul de tratament și diagnosticul este construit ca urmare a implicarii interdisciplinare. Pacientul are siguranța rezultatelor, control și precizie. Aceste lucruri sunt posibile prin abordarea multidisciplinară, adica toate secțiile, toți experții din fiecare sectie: implantologie, chirurgie, ortodontie, radiologie, laborator dentar si nu numai sunt prezente sub acelasi acoperis.

“Indiferent de tratamentul stomatologic, fie că vorbim de binecunoscuta plombă dentară sau de restaurări totale pentru pacienții care și-au pierdut toți dinții, confortul pacientului este garantat și, mai ales, totul se realizează în vizite puține. Timpul de tratament se reduce substanțial. Prin scanare și amprentare digitale, corelate cu investigațiile 3D și imprimantele digitale, pacientul primește rezultate într-o ședință, față de ceea ce se întâmplă în stomatologia tradițională când era nevoie chiar și de peste 4 vizite în cabinet. Suntem alături de pacienți cu soluții complete pentru a nu fi nevoie sa sufere sau sa investeasca o suma mare de bani. Important este timpul de reacție și încrederea în stomatolog”, conchide dr. Simona Boberis.

Pe protvplus.ro, vezi toate emisiunile Doctor de bine

 

vezi emisiunile doctor de bine

Sânii se autopalpează în fiecare lună. Cancerul descoperit la timp este perfect...
„Doctor de Bine”. Emisiunea integrală din 24 octombrie
De ce ne este atât de greu să rezistăm plăcerii de a mânca ceva bun? Culmea,...
Stresul afectează memoria. Cum rezolvăm perioadele de stres și de anxietate
Ce trebuie să faci atunci când copilul tău vrea produse tip fast food? Interdicția...
Vrei să renunți la fumat? Psihologii susțin că nu voința este cheia

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies