A mâncat 33 de ouă zilnic, iar după ce a făcut analizele a descoperit ceva suprinzător 


Un român a realizat un experiment pentru a afla ce se întâmplă, de fapt, în corp dacă mănânci multe ouă. Astfel, timp de 7 zile, Valentin Bunea, un inginer care a pus bazele unui program de nutriție, a mâncat nu mai puțin de 33 de ouă. 


Înainte de a începe acest experiment, el și-a făcut un set de analize, pe care le-a repetat după o săptămână. 

Ce a observat din a doua zi 

Imediat ce a început programul, Valentin a observat, chiar din a doua zi, că i-a dispărut complet senzația de foame și pofta de dulce și că densitatea nutritivă a oului aduce aceste efecte.

„Oul este un fel de „Ozempic” (acea injecție scumpă care taie pofta de mâncare) doar că natural, aproape gratis, delicios, versatil și fără efecte secundare. Ca să fie o bijuterie nutritivă, oul trebuie musai să provină de la găini care cresc în mediul lor natural. Găini care stau afară și mănâncă atât vegetale cât și insecte. Nu doar cereale într-o hală luminată artificial”, spune Valentin Bunea pe pagina sa de Facebook.

Ce a descoperit la analize după ce a mâncat 33 de ouă zilnic, o săptămână 

La analize, Valentin a observat că valorile pentru colesterol și trigliceride sunt aproape identice. Transaminazele (ALT / AST / GGT) sunt identice. Markerii de inflamație (VSH, PCR, fibrinogen) au chiar valori mai mici.

„Se poate observa o creștere spectaculoasă de 43% pentru fierul seric în doar 7 zile. Motivul? Oul este o sursă excelentă de fier biodisponibil. (…) Surpriza zilei? Scăderea acidului uric cu 50% în doar 7 zile cu minim 200g de proteine pe zi. (…)

Acum, eu nu recomand nimănui să mănânce zeci de ouă zilnic. Eu îți recomand să îți faci analize. Să pui în alimentație trei ouă zilnic timp de 7 zile. Apoi să îți faci analize din nou și să le compari”, mai scrie Valentin Bunea pe pagina de Facebook.

vezi emisiunile doctor de bine

Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies