A mâncat 33 de ouă zilnic, iar după ce a făcut analizele a descoperit ceva suprinzător 


Un român a realizat un experiment pentru a afla ce se întâmplă, de fapt, în corp dacă mănânci multe ouă. Astfel, timp de 7 zile, Valentin Bunea, un inginer care a pus bazele unui program de nutriție, a mâncat nu mai puțin de 33 de ouă. 


Înainte de a începe acest experiment, el și-a făcut un set de analize, pe care le-a repetat după o săptămână. 

Ce a observat din a doua zi 

Imediat ce a început programul, Valentin a observat, chiar din a doua zi, că i-a dispărut complet senzația de foame și pofta de dulce și că densitatea nutritivă a oului aduce aceste efecte.

„Oul este un fel de „Ozempic” (acea injecție scumpă care taie pofta de mâncare) doar că natural, aproape gratis, delicios, versatil și fără efecte secundare. Ca să fie o bijuterie nutritivă, oul trebuie musai să provină de la găini care cresc în mediul lor natural. Găini care stau afară și mănâncă atât vegetale cât și insecte. Nu doar cereale într-o hală luminată artificial”, spune Valentin Bunea pe pagina sa de Facebook.

Ce a descoperit la analize după ce a mâncat 33 de ouă zilnic, o săptămână 

La analize, Valentin a observat că valorile pentru colesterol și trigliceride sunt aproape identice. Transaminazele (ALT / AST / GGT) sunt identice. Markerii de inflamație (VSH, PCR, fibrinogen) au chiar valori mai mici.

„Se poate observa o creștere spectaculoasă de 43% pentru fierul seric în doar 7 zile. Motivul? Oul este o sursă excelentă de fier biodisponibil. (…) Surpriza zilei? Scăderea acidului uric cu 50% în doar 7 zile cu minim 200g de proteine pe zi. (…)

Acum, eu nu recomand nimănui să mănânce zeci de ouă zilnic. Eu îți recomand să îți faci analize. Să pui în alimentație trei ouă zilnic timp de 7 zile. Apoi să îți faci analize din nou și să le compari”, mai scrie Valentin Bunea pe pagina de Facebook.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce e bine să îți pui biroul înclinat la 15 grade și să stai cu picioarele...
Cum poți afla dacă ai infecția HPV și cum o poți trata pentru a nu ajunge la...
Apa și aerul introduse în dulciuri pot trata dependența de zahăr
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 mai 2023
Ce trebuie să fac să am peste 1.000 de tipuri de bacterii în intestin
Ce este teoria igienei și ce trebuie de reținut când vine vorba de copiii noștri....

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies